... и преди да сте почнали - не става дума за дискове или накладки
там проблема е друг :D Та с 2 думи. взех си нови джанти тая седмица, а с предните съм карал 2 години и нещо. смених ги. покарах малко. Понатропваше ми от дясно малко, после или спря, или свикнах. Нещата изглеждаха ок до момента в който на околовръстното ми се наложи да набия спирачки със скорост 80-90 км/ч и колата и предницата започна бие. Прибрах се, тествах из квартала, скачах на спирачките като за световно, но при не повече от 60-70 км т.к. повече няма къде да се дигне. И беше ок. На другия ден отново на околовръстното на чистия път се получи стария номер - 80-90 км, след това спирачки и биене. Отидох днес при гумаджии да видят какво става. Предна лява - всичко е ок, няма дебаланс или ако имал бил минимален. Предна дясна - също. Но при свалянето на предна дясна се оказа, че вътрешната част от втулките за болтовете на джантата са леко наранени и имат червен-раждив отенък, най-вероятно наранени от раждиви или някакви други неравности по главата на спирачния диск. Резултата бил, че джантата не ляга равномерно и според тях биенето било от там. Уж ги шлайфаха втулките на джантата, но като пробвах колата отново на околовръстното биенето отново го имаше. Вярно, че беше по леко, но въпреки всичко.Та въпросите ми конкретно са:1) Звучи ли правдоподобно мнението на момчетата от гумаджиите?2) Ако да - защо със старите джанти го е нямало?3) Съвет как да го оправя. Дали само със шлайфане на втулките на джанатата би се оправило (подозирам, че момчетата не са си дали много зор) и до каква степен е редно да се сваля диска за да се шлайфа главата.

Коментар