Здравейте, от скоро карам браво 1,2 16V 82k.с 99г (ще кача снимки ама сега е много мръсно
). Та искам да попитам колата върви много добре супер тиха е, НО на задна предавка или на 1-ва скорост като подам гас и колата леко тръгне да речем на крастовище в леко задръстване и нали тръгвам леко натискам съединител и после спирачка и пак искам да тръгна, но понякога гасне. Колата си фържи оборот на едно място и не гасне. Аз имам няколко предположения:1. Горивен филтър, не е сменян, защото не го открихме
моля кажете каде се намира, че да си го смена2. Свещи......3. Съединителя ми отлепва твъреде високо и може да не съм му свикнал, но ако го изпускам колата ще "хълца" , а те не "хълца"
. Видях от каде се регулира съединителя и ще го регулирам да отлепва от по-ниско.Това не става винаги сапо понякога но снощи ми се случи 4-5 пъти основно при маневри.............
Някой, ако е имал подобен проблем до момента или пък има предположение от какво може да е това, моля да сподели как се е справил с него.Поздрави и благодаря на всички предварително.Тук е по-подходящо място за тази тема.Модераторски екип на fiat-bg.org.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колата гасне
Collapse
X
-
Филтъра по принцип се намира до задна дясна гума или по-точно под онова прагче триъгълното, което всъщност е цяла кора. Но по-новите модели не помня от 99 или 2000г нямат отделен филтър, а мисля че е вграден в бензиновата помпа. Сега да не хукнеш да сменяш помпа
Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Не ти е запушен горивния филтър, ако беше проблема в бензина щеше да придърпва и в движение.... няма логика на свободен ход да не и стига гориво, а докато се движи да и стига
. Моето предложение е покарай малко колата да й свикнеш къде отцепва съединитела и подавай малко повечко газчица, когато потегляш .... аз карам същата кола от 3 години и на мен понякога ми се случва да угасне така, като не съм подал достатъчно газ при много леко потегляне - падат оборотите и направо гасне, то дори не се чува че угасва, просто светкат индикаторите за маслото и акумулатора на таблото, така разбирам че е угаснала
покарай 1-2 дена ако това гаснене стане системно отиди на чичо Доктор
Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
Polo 1.0, юли 1997г.
Коментар
-
Да точно така и на мен ми гасне, ще си регулирам съединителя да отлепва по от доло за да ми е по-лесно, но първо ще я покарам както казваш и ще видя дали гасне или неCCB написа:Не ти е запушен горивния филтър, ако беше проблема в бензина щеше да придърпва и в движение.... няма логика на свободен ход да не и стига гориво, а докато се движи да и стига
. Моето предложение е покарай малко колата да й свикнеш къде отцепва съединитела и подавай малко повечко газчица, когато потегляш .... аз карам същата кола от 3 години и на мен понякога ми се случва да угасне така, като не съм подал достатъчно газ при много леко потегляне - падат оборотите и направо гасне, то дори не се чува че угасва, просто светкат индикаторите за маслото и акумулатора на таблото, така разбирам че е угаснала
покарай 1-2 дена ако това гаснене стане системно отиди на чичо Доктор

. Мерси отново.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар