Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Жило за преден капак Фиат Браво

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Жило за преден капак Фиат Браво

    Айде сега нов бял кахър. Жилото явно е задрало вътре в бронята и ще трябва да го сменям. Някой сменял ли е , и ако е сменял дали споделя мнението, че търсенето на разните му дупки откъм коша навътре в купето са кофти работа? Имате ли идея колко струва и откъде да намеря за Варна едно жило за преден капак, може би втора употреба, едно жило което не е виждало чудо /смазвано и поддържано/ може да надживее три пъти колата Да не говорим за ментаците и техните екстри...
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

    #2
    Аз на мойто фиатче сменях жилото че се беше закъсало, пък и ръкохватката беше счупена. Купих си от една морга (в T&N казаха че нямат!? ) от марея за 20-30 лв някъде беше цената заедно с ръкохватката. Не знаех дали са еднакви но се оказа че са - така че и жило от марея ти върши работа. А при смяната се сетих да вържа крайщата на старото и новото жило ПРЕДИ да издърпам старото. И така леко леко го придърпвах старото и новото се промуши точно по пътя на старото и всичко стана на 6. Много се изкефих. Двата края ги съедини здраво - аз ги облепих с тиксо и после пробвах дали издържа връзката на опън, че не е хубаво да се скъса баш когато най не трябва.Айде успех със смяната и пиши какво става!
    FIAT Bravo 1,9 JTD GT

    Коментар


      #3
      dobrotic написа:
      А при смяната се сетих да вържа крайщата на старото и новото жило ПРЕДИ да издърпам старото. И така леко леко го придърпвах старото и новото се промуши точно по пътя на старото и всичко стана на 6. Много се изкефих. Двата края ги съедини здраво - аз ги облепих с тиксо и после пробвах дали издържа връзката на опън, че не е хубаво да се скъса баш когато най не трябва.Айде успех със смяната и пиши какво става!
      И на мен ми се върти нещо подобно в главата да ги свържа, и това явно е проработило добре при теб, засега не зная, дали се изважда навътре към купето, или е към двигателя, но то сигурно се вижда, намерих жило вече и днес ще го подменя и ще пиша кой кум кой...
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

      Коментар


        #4
        Ами аз лично го дърпах към двигателя. Долу при педалите има едно смотано място, където трябва малко да му се помогне с ръка, а ако се дърпа към купето не мога да си представя как ще стане.
        FIAT Bravo 1,9 JTD GT

        Коментар


          #5
          Благодаря за съвета И аз го изтеглих отвътре навън, наистина ми помогна твоят опит, всичко си е наред вече. Само дето от щипките не остана нито една здрава, освен тия, които са в нещо като кожух за кабелите. За всеки случай намазах връзката с грес, да мине по-лесно.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

          Коментар

          Working...
          X