radoslavp написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да опознаем Фиат Стило!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Колеги, преди си бях писал с тази фирма. Накрая ми казаха че усиления комплект за бравото държи на 214 Nm. При положение че оригиналния е на 200 Nm, 214 е абсурдно малко. Цените тогава им бяха и доста по-високи.Четете от тук надолуhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...art=45Дано да са повече в час от преди.
-
Хубава новина при мен! Колата вече не е товарен влак!Оказа се EGR - Бобо го запуши и колата тръгна по-добре и от преди....не мога да и се нарадвамGTipo написа:Оф, сега пък колата не върви хич
Пуши кат за световно, няма мощност...усетих че няма мощност като я понатоварих, и ви дях че едвам отлепя, като съм само аз вътре - върви като преди..Виждам как от 2000 до 3000 оборота все едно нямам турбо, след това - веднага щом стрелката мине тези оброти - колата се изстрелва.Мисля че около интеркулера някъде маркуча след турбото изпуска. Нямам друго обяснение. Турбото не се чува силно, няма сериозен харч на масло, но за това пък - сериозен харч на гориво. Маслото си е катранено черно, антифриза е зелен и колкото си може бистър...Отзад е като локомотив на товарен влак София - Перник, натоварен до дупка, с въглища на прах...Понеже интеркулера не се вижда много - много, смятам че там може да е. Освен това там се вижда някаква гняс, особено по кората под интеркулера.Смених горивния филтър, днес ще сменя маслото и въздушния филтър. Обаче не мисля че е въздушен филтър проблема - трябва някой да излее цял войнишки кенеф върху него че да задръства толкоз. Въпросите ми са:- От къде да си взема нови и качествени стяги за маркучите?- Ако си взема чисто ново турбо, дали ще е проблем за двигателя? ( чух една ерес, че съм щял да го сдухам, понеже новото турбо ще надува повече за възможностите му, след като е стара барака ) - подозирам и турбото- Трябва ли да сваля цялата броня, или може от подкалника да действам?
От това научих следното:1. С откачане на буксата на клапана на EGR получаваш единствено грешка в компютъра.2. EGR бърка изгорелите газове с тези, които влизат в двигателя, но той трябва да е отворен, когато не надува турбото. В противен случай го разтоварва и...прави парни локомотиви.3. Маслото при дизела почернява защото отмива нагарите от изгарянето на навтата по цилиндрите. Ако си е прозрачно - или не няма прочистващи свойства, или двигателя е стерилен отвътре.4. Бобо много си разбира от работата - няма да сгрешите ако отидете при него!
Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
И при мен са такива данните, под 4.5 не успявам да падна (можеби трябва да се кара на 5-та с 75км/ч за да се достигнат 4.3)При потдържане на 140 - разхода м е около 5.5Средния ми разход извън града е 5.0, а в града е около 6.5-7л/100км.И при мен термостата отваря малко по-рано от нормалното.Все пак имайте предвид че скоростта на километража не е реална. Тя завишена с около 10%. Ако имате GPS ще видите че когато на километража пише 110км/ч, реално се движите със 100. (изпробвано в няколко автомобила, с различни навигатори)Cheers!emzo написа:СтЗ - ПлД - 100км/ч на аутобана - 4,5/100 , не мога да падна под тази стойност :DПлД - СтЗ - 140/150 един ластик до 200 без малко - 6,3/100Данни по борд компа.
Коментар
-
Така е винаги пише повече от колкото показва, но не разчитайте на GPS да ви покаже точната скорост.cec0 написа:И при мен са такива данните, под 4.5 не успявам да падна (можеби трябва да се кара на 5-та с 75км/ч за да се достигнат 4.3)При потдържане на 140 - разхода м е около 5.5Средния ми разход извън града е 5.0, а в града е около 6.5-7л/100км.И при мен термостата отваря малко по-рано от нормалното.Все пак имайте предвид че скоростта на километража не е реална. Тя завишена с около 10%. Ако имате GPS ще видите че когато на километража пише 110км/ч, реално се движите със 100. (изпробвано в няколко автомобила, с различни навигатори)Cheers!emzo написа:СтЗ - ПлД - 100км/ч на аутобана - 4,5/100 , не мога да падна под тази стойност :DПлД - СтЗ - 140/150 един ластик до 200 без малко - 6,3/100Данни по борд компа.
Коментар
-
Не е точно така...тази година минах покрай полицаи в Гърция, вторачили се бяха в радара и двамата като в сметанова торта, аз виждам на километража 140, на GPS-а пише 129, минавам покрай тях с български номер и никаква палка! После повторих номера с български полицаи - извод - GPS-а е по-точен!@коцев, пусни номера на оня ключ дето го пишеше на кутииката, ако някой търси подобно нещо, да го има описано!Започвам да мисля за две неща...всъщност 4.1. Нова демферна шайба - тази бие и свири. Казаха ми да я търся в Евро072. Тъч скриин в централната конзола - как да го вградя че да няма махане, и все пак да е функционален. Изваден от колата да не става за нищо.3. Дали да махна катализаторите. В момента изглежда да си работят.4. Да взимам ли нов дебиЛомер? Този според Бобо бил тръгнал, което и аз знам, каза че щял да издържи най-много 2 месеца. Сега ще му правя диагностика да видим стойностите отново. Имам доста предложения...и малко пари, естествено.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Коментар
-
При всички положения при мен не работеше. По някакъв начин дефектира, защото новия си работи ок, а стария не работеше. Не съм си и помислял да го меря при това положение де. Мисля че е прекалено евтин, работата по смяната е повечко.Премери и твоя като го извадиш, може да дефектират от маслото в скоростната кутия....де да знам.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Коментар
-
1. Само ФИАТ Рикамби Оригинали, аз я смених моята вече.3. От личен опит на Браво, работещия катализатор няма нужда да се маха.Не вярвам да си пипал, чак толкоз мАтора, че да ти трябва права генерация.4. Нов, нов !GTipo написа:.1. Нова демферна шайба - тази бие и свири. Казаха ми да я търся в Евро072. Тъч скриин в централната конзола - как да го вградя че да няма махане, и все пак да е функционален. Изваден от колата да не става за нищо.3. Дали да махна катализаторите. В момента изглежда да си работят.4. Да взимам ли нов дебиЛомер? Този според Бобо бил тръгнал, което и аз знам, каза че щял да издържи най-много 2 месеца. Сега ще му правя диагностика да видим стойностите отново. Имам доста предложения...и малко пари, естествено.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Не мисля и да го сменям . :D Има съвсем леко треперене по волана когато е на място и на тихи обороти а тръгна ли в движение всичко е ОК. Вече менах над 3000км и смея да кажа че машинката е добра . В неделя бях на срещата в София и погледнах и другите коли Стило така че долу -горе покупката е добра .Най вече ме кефи разхода на гориво 5.1 литра среден разход градско и извънградско каране . :D :D :D
Коментар
-
Разхода е един път, много съм доволен.Предвид, че е и по-тежка от Бравото.Вибрации имам, като избирах колата тази беше с най-малко от другите, те направо подскачаха на празен ход.Лека полека и другите 3 ще сменя и аз като Радо.btw Радо, fast road clutch kit-a излиза доста по-евтино от Валеото тук в БГ, чакам отоговор за шипинга.По мои сметки ще е около 30-40GBP и пак идва с 150-180лв по евтино от тук.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Аз кат говоря ни приказвам ! :P Майтапа на страна, радвам се че GTipo е решил проблемите, отдавна те бях пратил да наминеш през Бобо ... видя защо. emzo, тебе те чакам да пробваш fast road-a и после взимам и аз като износя, моя съединител държи зверски.
'08 Alfa Romeo 147 Q2
ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар