Искам да попитам дали има някъде ръководство за смяна на съединител на Браво 1.6 . Моя здаде багажа
А от майстори ми е стигнало до гуша .Или ако някои е сменял да ми каже дали има някакви особености. Сменял съм ама на фиат не съм така че не ми е ясно
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за съединител на браво 1.6
Collapse
X
-
Re: Въпрос за съединител на браво 1.6
Има но е свързано със сваляне на двигател. Има и по лесен начин, като усвободиш скоростната кутия. полуоси и всичко което ти пречи и я издърпаш настрани към дясното колело по посока на движението. После след смяната, като монтираш притескателя,го центроваш горе-долу с пръст, не го стягаш а само обираш няколко болта на ръка, прилепваш кутията за да може главната ос със шлиците да намести окончателно съединителя в центъра, дърпаш кутията пак назад, стягаш болтовете на притескателя и зацепваш ск. кутия окончателно. Това съм го правил на други коли и работи. При фиат е същото. Не е леко но е по леко от вадене на мотор с кутия. Успех!kumo88 написа:Искам да попитам дали има някъде ръководство за смяна на съединител на Браво 1.6 . Моя здаде багажа
А от майстори ми е стигнало до гуша .Или ако някои е сменял да ми каже дали има някакви особености. Сменял съм ама на фиат не съм така че не ми е ясноFiat Marea TD100
-
С голям хъс и канал, става! Аз съм го правил това упръжнение два пъти на Фиат Дукато. И то посред зима, навън. Гадно е, но като си го поставиш за цел става. Най трудното е да си приготвиш (подредиш) необходимия инструмент. После работата те води!4api написа:Колега доста зор е сам няма да можеш...двигател няма да сваляш ама полуоските и скоростната кутия ще трябва....Fiat Marea TD100
Коментар
-
това същото опръжнение ми го направиха в едно сервизче за 40минутисрещу само 70лева преди половин година работата е доста понеже се свалятполуоски целите след това трябва и скоростната кутия да се свали а ти колегаkumo88 щом питаш за някакво ръководство ме самнява да го направиш самFIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97
Коментар
-
Колега ти можеш ли да мислиш,след като иска ръководство значи може сам да си го смени.Нали трябва да види кое къде е.ninoneno написа:това същото опръжнение ми го направиха в едно сервизче за 40минутисрещу само 70лева преди половин година работата е доста понеже се свалятполуоски целите след това трябва и скоростната кутия да се свали а ти колегаkumo88 щом питаш за някакво ръководство ме самнява да го направиш самFIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.
Коментар
-
Ами най лесно е като прецениш колко месо има до нитовете. 0,5 мм на качествен съединител са си около 50-70000км. Но всичко е условно. А и от шофьора зависи много. Най добре е да го смениш, след като имаш възможност, но с марков, че ако не е ще имаш ядове големи. На Валео са много добри. Правят ги във франция.янко написа:А каква е нормалната дебелина на диска,и каква е минималната че моя е 6 мм а си върви много добре . Свалил съм кутията и се чудя дали да сменям феродотоFiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар