Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 55 sx моно не работи на бензин

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Пунто 55 sx моно не работи на бензин

    Колата е Punto 55 sx моноинжекцион .Сложих му газова уредба като рядко карах на бензин след това.В един момент спря да работи на бензин въобще.Помпата работи и подава бензин нормално.Проблема е че напрежението към дюзата е само 5.5 волта и може би в това е причината.Какво може да се направи по въпроса?

    #2
    !

    чистене на дюзи колега!!!
    ~Hustlin Team~

    Коментар


      #3
      Аз имам същия проблем с Браво 1.4 12V. Носих колата на ремонт почистиха инжекцията, смениха горивния филтър и направиха диагностика на бордовия комп. След тази интервенция колата работи на бензин ден-два и пак отказа. Този ефект да работи временно на бензин го постигам и аз като откача + на акумулатора и така рестартирам бордовия комп. Мисля си, че ламбда сондата подава грешни стойности на копа когата работи на бензин заради това, че повече се кара на газ и на теория компа се обучава да разпознава стойности на изгорелите газове само на газ.
      Fiat Bravo 11'97
      1.4 12V A/C

      Коментар


        #4
        Значи тя дюзата е една.Допускам че се е запекла и се нуждае от почистване, но все пак тези 5.5 волта на клемите на дюзата ме притесняват.Иначе компа при рестартиране- никакъв ефект.Помпата работи, чувам я .На газ колата работи перфектно.

        Коментар


          #5
          Ами в такъв случай предполагам, че дюзата е запушена.
          Fiat Bravo 11'97
          1.4 12V A/C

          Коментар

          Working...
          X