Ще започна малко по-отдалеч. Колата за трети път откакто съм я взел тотално отказва да запали. Първият път смениха свещи, кабели и стратора на ротора. Вторият път сменяха горивна помпа защото нялагането било слабо. Сега вече нямам намерение никъде да я водя а сам да си я направя. Това което е важното е че колата откакто въм я взел въднеж не е запалила от първото завъртане на ключа.
Изчетох половината ръководство за Фиат, изчетох много теми и пак не мога да локализирам проблема.До тук проверих свещи, кабели и бобина - изправни. Свещите всички изглеждаха по един и същи начин, разбирасе бяха понамокрени и сигурно е малко задавена колата от многото опити, но пък това говори че гориво до цилиндрите отива и поне изключвам отново помпа и проблеми с инжекторите. Т.е. горивната и запалителната част се очаква да рабоят добре.Акумулатора е чисто нов на една седмица; клемите съм ги зачистил; масата съм я стегнал.Проверих и ангренажният ремък до колкото имах видимост - здрав е и не се вижда да е прескочил зъб. Сменян е в един нечитав сервиз без специалният инструмент, възможно ли е да не е напаснат добре?Стартера се чува да върти. Както казах сменян му е статора. Въпреки това пак ще го сваля за профилактика само да се постопли. Нямам идея за бендикса обаче. Възможно ли е там да е проблема?Друго което четох като възможни проблеми е: -лошо напасване между маховика и мотора-износен маховихА възможно ли е да е някой от датчиците за темпреатура???? На топло пали по принцип по лесно.Много моля помогнете или поне ме насочете според вас какво е защото аман от майстори и никой да не може да я направи пък пак да дам 250лв и нищо да не е направено не ми се ще ..

Коментар