Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с превключване на скорости на Палио 1.7ТД

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с превключване на скорости на Палио 1.7ТД

    Колеги ясно е че без ходене по майстори няма да стане но все пак ако някой се е сблъсквал със същия проблем моля да сподели. Та проблема е следния при студен двигател всички скорости си влизат без проблем и движението на скоростния лост е леко но като позагрее колата(7-8км градско) скоростния лост се вдървява в смисъл почва да се движи с доста по голямо усилие от моя страна, скоростите от първа до четвърта пак си влизат без проблем но пета и понякога задна не влизат(задната при палиото е на мястото на 6 скорост с вдигане на пръстена на лоста). Мислех си че е от климатика защото през лятото това се получаваше само когато климатика е работил преди това но и сега без клима пак се получава. След като изтине двигателя всичко си е по старому докато пак не загрее. Смених маслото в скоростите но проблема си остана. Ако някой има идеи от какво може да е моля да сподели , че неми се ще да вярвам на сляпо на майстори.
    '98 Palio Weekend TD70

    #2
    Ами първо аз не съм виждал Фиат на който задната да му е със вдигане на лоста! И аз имам палио и влиза без да се вдига пръстен , лост и тем подобни неща. Скоростите са със жило, първо ако искаш виж как са ти жилата и ги смажи ако искаш, но щом и масло има сменено - явно може би трябва да се регулират. Ама студена да са перфектни а загряла да не влизат ... направо шаш...... да не би щото като е студена да е с по ниски обороти и затова да влизат по лесно. Погледни как са ти оборотите при студена кола и при загряла, ако има разлика и е от това - значи реглаж на скорости.
    Fiat Palio Weekend TD70
    ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

    Коментар


      #3
      Оборотите при студен двигател са около900 а при загрял максимум 920-30, така че мисля че не е от тях. Даже и при изгасен двигател когато е била загряла преди това пак не влизат. А за задната точно под топката на скоростния лост има едно пръстенче което се вдига нагоре и след това се вкарва задна.
      '98 Palio Weekend TD70

      Коментар


        #4
        lz2rmi написа:
        Ами първо аз не съм виждал Фиат на който задната да му е със вдигане на лоста!
        Аз пък съм виждал - предишната ми кола фиат палио 1.2 . Което си е удобство, трудно можеш да се объркаш и в движение да вкараш задна.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

        Коментар


          #5
          Ами ха .. не знаех че вече има и такова наистина.. Но да вкараш задна, ми нали има блокаж .... трябва да си доста настоятелен за да успееш , ако ти работи синхронизатора не можеш да вкараш на дадена предавка ако не са ти правилни оборотите, поне при мен е така! Но наистина трябва да се отиди при майстор, а не да гадаем...
          Fiat Palio Weekend TD70
          ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

          Коментар

          Working...
          X