Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Искам мнение и коментари за Punto 1.9 JTD след 2000 г.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Искам мнение и коментари за Punto 1.9 JTD след 2000 г.

    Здравейте колеги.Предстой ми покупка на такъв автомобил, но не съм наясно какво да гледам при покупка.Ще се радвам да споделите мнение за колата като цяло, поддръжката също ме интересува и дали дават дефекти.Спрял съм се на такъв автомобил, защото ми харесва много като визия и смятам че за градски автомобил е перфектен.Благодаря предварително.

    #2
    Дизел за градско??? Ти сериозно ли?Въпреки, че точно тоя двигател е най-готиния дизелов на Фиат, въпреки, че точно тоя модел за градски автомобил мен лично много ме кефи, ти сигурен ли си, че искаш дизел за градско??? Щото кефа (икономията) при дизеловия матор е при по-дълги преходи, не точно в града (моята мареа уикенд гори 8.4/100 нафта градско и 5.5 извън).За гледането - не гледаш много-много салона, че е евтин, но като запалиш двигателя (ако ти се оправдават, че е паднал акумулатора - бягай, или ако не пали от един опит) не трябва шума му да ти напомня за дизел. Комънрейл (JTD) не трака като типичен дизел. На място без форсаж не трябва да пуши - нищо не трябва да пуши, нито черно, нито сиво, нито синьо. Малко черно в началото е сравнително нормално, но като цяло изправния JTD двигател не пуши.
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

    Коментар


      #3
      Точно градска кола си е дизела и точно в града му е предимството, защото разхода е доста по-нисък от бензина. На междуградско нещата се изравняват горе долу (като цена на километър). Женши, нали се сещаш че има доста бензинови коли дето харчат 6-7 извънградко при нормално каране и като го сметнеш с 5,5 нафта и излиза горе долу същото. А за пушенето - всички дизели припушват. Не казвам да пуши непрекъснато, но при даване на педала на газта до долу, отначало трябва да припуши. За мен не е нормално ако няма пушек, не ако има. Като я изфорсираш на място до долу, отначало трябва да изкара черен дим и после да спре.grosmaster виж дали докато загрее ускорява нормално, защото имаше колеги с такъв проблем и при всички май беше дебитомер проблема. Виж дали загрява нормално, което според мен е до десетина минути при тези температури (за да не сменяш веднага термостат). Дай й газ до долу на всяка една предавка, в смисъл почни да ускоряваш и 1-ва и газ до долу, 2-ра и газ до долу и така до 5-та Ако има проблеми с помпата, обикновено двигателя гасне при такова ускорение. Не е гаранция, ама поне е някакъв тест. И накрая ако ти хареса колата, най-добре я закарай на сервиз за да я погледнат.Успех с покупката.PS: ако си отделил повечко пари за кола, разгледай 1,3 jtd, дават му доста нисък разход.
      FIAT Bravo JTD GT '99

      Коментар


        #4
        Имам такова пунто и градско си харчи колкото пише по книжка 7/100, но това когато го кара жена ми.При мен е 10/100.Скъпи тампони за мотора - смених 2 - 250лв със всичко отстъпки, които имам. Единият горен се ползва и при гранде и затова е 170лв.Носачите също са много скъпи ....

        Коментар


          #5
          1115 написа:
          Имам такова пунто и градско си харчи колкото пише по книжка 7/100, но това когато го кара жена ми.При мен е 10/100.Скъпи тампони за мотора - смених 2 - 250лв със всичко отстъпки, които имам. Единият горен се ползва и при гранде и затова е 170лв.Носачите също са много скъпи ....
          Колега,ти с този разход май с бензинова кола 80 кс ще ти харчи по-малко или горе-доло толкова градско.Къде е Киро за керия.Май че jenshen ще излезе прав,че при този градски разход няма полза от дизела.

          Коментар


            #6
            Е на мен бравото ми харчи между 6 и 6,5 в София и зверските задръствания. Как няма полза? Бензинова кола с този вървеж и доста често настъпване до долу, по-малко от 13-15 няма да ми даде. Ако ти харчи 10 нафта е друг въпрос де.
            FIAT Bravo JTD GT '99

            Коментар


              #7
              Точно за градско си е колата.Поддръжката и не е много евтина,но се понася.Носачите са по 116лв комплект.Гори около 6-6,5 Софийско градско ако не я зориш.Имам я от повече от 2 години и съм горе-долу доволен.Като комфорт е според мен най-доброто в този сегмент на пазара.За годините и цената си,де.За извън градско си е мъка,но се понася.
              FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

              Коментар


                #8
                и аз мисля, че точно за градско е много подходяща тази кола. както казва колегата преди мен- 6-6.5 разход дава при спокойно каране. карам в софия, няма нужда да коментирам какво е движението тук. само не разбирам какво има предвид колегата, като казва, че е мъка за извънградско. аз съм доволен- нисък разход, отлична динамика. карам я от 1.5 години, досега само филтри съм сменял и съединтеля също, в никакъв случай не е скъпо, даже евтино ми се струва спрямо предишната ми кола- пежо. брах ядове само с електроусилвателя, но и на това вече е намерена цаката, така че проблем с това вече няма. иначе като пространство в купето, багажник бях приятно изненадан, отвън не изглежда толкова голяма.... недостатъци естествено си има, но повечето субективни- твърда возия, кичозен салон.... но всичко това са празни приказки, мисля аз. най-важното е какъв е бил предишния собственик, как е поддържана колата. не знам от къде, как ще си я купиш, но това е най-важното. но и най-трудното за намиране, за съжаление. иначе най-разумно е да я закараш в оторизиран сервиз, там знаят какво да гледат, включително ще я покарат. успех.чао.

                Коментар


                  #9
                  Точно това ще правя утре, ще гледам тук по салоните, небързам, а относно техническия преглед преди покупка, смятам да е закарам в Динекспреса за проверка и те да си кажат мнението колегите

                  Коментар


                    #10
                    Също така, ако някой от форума продава също може да пише в темата

                    Коментар


                      #11
                      Пичове работата е спешна, харесах си едно пунто в мобилето, на салон в горубляне е.Честно казано нищо хубаво несъм чул за там, но това пунто ме грабна и утре отивам да го гледам.Проблема е че незнам там наоколо има ли автосервиз за диагностика и преглед на автомобила като цяло, защото не ми се дават 6 000лв. така на сляпо.Помагайте ако можете, че съм се побъркал вече.

                      Коментар


                        #12
                        за това ли иде реч? http://fiat.testdrive.bg/modificatio...-.33780Hp.html
                        Fiat, Lancia, Alfa Romeo - Testdrive.bg

                        Коментар

                        Working...
                        X