Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за принципа на работа на климатроник - темпра

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за принципа на работа на климатроник - темпра

    Колеги, обяснете ми как работи тоя климатроник. Днес си монтирах табло на климатроник, свързах всичко, но ми прави впечатление че когато економичния режим е изключен, компресора върти непрекъснато. Изключва само когато е на HI-температура. Примерно, установил съм го на 22 градуса, вънка е 10, духа топло, а компресора върти ??? Когато включа ECON, изключва компресора. Така ли трябва да е? Май имаше някаде такава тема, ама тогава нямах климатроник и не и обърнах внимание, а сега не мога да я намеря. Помагайте.
    https://www.cialispascherfr24.com/

    #2
    Обще взето когато не е на ’ECON’ компресора си върти (не съм пробвал да слагам HI ). Ако външната температура падне под 5 градуса (там някъде е) - няма пък да включи компресора (и да искаш)!Само не ми стана ясно - колата имала ли е климатроник или е била с обикновен климатик? Защото все си мисля че климатроника включва редица компоненти (виж тук http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_14376_0.html ) които липсват ако е монтиран обикновен климатик. Така или иначе щом има климатизация - това е успех !!!
    ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
    ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
    ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

    Коментар


      #3
      Мерси за инфото. Колата беше с термотроник. Инсталацията му е същата като на тази с климатроник, Само че извода на панела който управлява релетата на компресора не е закачен и не се управлява от нищо. Сложих табло от делта 2 - смятах да местя карантиите от едната кутия на панела в другата, но на делтата по ме кефи с овалните копчета, за това си поиграх малко да напасна пластмасите и се получи това:
      Прикачени файлове
      https://www.cialispascherfr24.com/

      Коментар


        #4
        даааа, супер е станало!И да, ако не е натиснат ECON режима, компресора си върти. Независимо че си го пуснал на топло... горе на стъклото леко духа студено и не позволява да се запотява.

        Коментар


          #5
          :D Направи ми впечатление че отгоре духа леко студено и се чудех що за алгоритъм на работа, ама явно си имало обяснение..
          https://www.cialispascherfr24.com/

          Коментар

          Working...
          X