Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ABS

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с ABS

    Здравейте колеги, ще започна с малко предистория за моят проблем значи в неделя сменях предни накладки като датчик имаше само на лявото колело и всичко мина ок колата вървеше добре до сряда когато сминих бубина на 4 ти цилиндар и при компютърната диагностика нямаше грешки.И днес сутринта давам на контакт и лампата за абс не изгасна и не само не изгасна но и абс не работи пробвах няколко пъти със засилка не става влачи гумите.Проверих 60А предпазител отпред в кутията здрав е.Имам следните питания и искам съвет.1.Ако отида на виза да изчистят грешката дали ще тръгне абс-а.Смисъл дали не е нещо моментно.Снощи работеше без проблеми загасих я и сутринта свети нон стоп,а снощи беше и на визата и няма грешки.2.Къде са датчиците на 4 те гуми понеже като сменях предните накладки не видях никакви датчци на спирачните апарати освен този на предното ляво колело ама той сигнализира за износени накладки.3.Какво друго мога да направя преди да отида в сервиза.4.Ако откача акумулатора за около 1-2 часа дали ще мога да изтрия сам грешката на Хитачито ми или няма да стане.5.Дайте ващите предложения че чета за 600лв втора употреба и ако се стигне до там няма да карам с абс система вече.
    Fiat Bravo 1.8GT 16V 113hp '99

    #2
    Колега, светенето на лампата означава само че системата е изключена. Проблемът може да е много елементарен. Например датчик, каквито има при Никола Николов за няколко лева. Трябва да се прочете каква точно е грешката, и да се отстрани евентуалния проблем. Датчиците нямат общо с накладките, принципно. Взимат сигнал от магнитния пръстен на лагера. Лампата постоянно свети нали? Още от контакт? Причините за това, най -просстите, са:- липсва връзка с някое от управляващите релета- липсва връзка с някой от датчицитеКато се прочете грешката ще стане по-ясно.

    Коментар


      #3
      В най-лошия случай ще е залепнало реле, което се намира вътре в корпуса на неразглобяемия АБС.
      Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

      Коментар


        #4
        1.Ако отида на виза... Не!2.Къде са датчиците на 4 те гуми... Дръпни си ето това (Service Manual-а, част 1). От стр. 456 започва описанието на ABS. Можеш да прочетеш много интересни неща, не само за датчиците. 3.Какво друго мога да направя... Припомни си къде какво си пипал и дали всичко си е на мястото.4.Ако откача акумулатора... със сигурност - не.5.Дайте ващите предложения... Отиди да прочетат грешката - това ще те ориентира къде да търсиш проблема. Наистина може да е нещо елементарно, но тъй като ABS е система за сигурност, нефункционирането на който и да било елемент на системата води до изключването й.
        FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

        Коментар


          #5
          IvoMarea написа:
          В най-лошия случай ще е залепнало реле, което се намира вътре в корпуса на неразглобяемия АБС.
          Имаше една тема ,че се разглобява дори със снимки.Цък
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

          Коментар


            #6
            Здравейте колеги днес махах предните колелета за да търся къде са датчиците за абс, но така и не можах да се оправя и нещо не е като на картинката в ръководството или аз не се ориентирам правилно в нея. Странното е че след това абс почна да мига всмисъл работи после спре и пак работи и пак спре, а досега веднага светваше и няма гаснене. Можете ли да ми помогнете? Благодаря.
            Fiat Bravo 1.8GT 16V 113hp '99

            Коментар


              #7
              Може би не се ориентираш правилно. Ето го датчика, там друго просто няма. Това е датчика на дясното колело
              Прикачени файлове

              Коментар


                #8
                Ето го същото нещо само че на снимка. Ако искаш и още снимки - има в темата за смяна на накрайници и биалети. Почти на всяка се вижда кабела на датчика, а на някои се вижда самия датчик на мястото си в шенкела (тва даже не знам дали се казва шенкел, ама звучи готино)
                Прикачени файлове

                Коментар


                  #9
                  Мда, аз го видях ама беше доста зацапано болчето и си викам това тук е за буталото.
                  Fiat Bravo 1.8GT 16V 113hp '99

                  Коментар


                    #10
                    Tornado написа:
                    IvoMarea написа:
                    В най-лошия случай ще е залепнало реле, което се намира вътре в корпуса на неразглобяемия АБС.
                    Имаше една тема ,че се разглобява дори със снимки.Цък
                    Разглобявайте го САМО когато нищо друго не помага.Голям е х*й да се отвори това и да остане невредимо, а за да е още по-гадно, релето е от долната страна на платката, поне в моя случай...
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti
                    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

                    Коментар


                      #11
                      Изтупвам темата за да споделя че утре отивам на диагностика въпреки че след проверка и почистване на всички датчици и бърз преглед на връзките на абс има подобрение в смисъл не се проваля теста в началото карам няколко км и като че ли ако друсне повече светва и няма гаснене до следващото гаснене на колата и като тогава свети чека като запаля но като вдигна над 20 изгасва и кара бая ако не нацеля някоя дупка или не избуксувам .Няма начин на диагностика за да ми кажат къде е проблема.
                      Fiat Bravo 1.8GT 16V 113hp '99

                      Коментар

                      Working...
                      X