Здравейте колеги, интересува ме как мога да си регулирам предните светлини на MAREA-та, че доста ниско ми бият лъчите, а само с копчето на таблото не е достатъчно. Предварително благодаря :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Регулиране на светлини на MAREA??
Collapse
X
-
По добре пред гаража на 10 метра отколкото в СБА.Кой в Бг ще ти направи услуга безплатно освен приятел?moraliyski написа:Колега защо не пробваш в СБА (Съюз на Българските Автомобилисти) мисля че сега даже е безплатно там!Нали има някаква акция СВЕТЛИНАFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
В двора на СБА, влизаш, направо и от ляво има едно бяло хале, там. Питаш къде регулират фарове, ще те насочат. По лична преценка съм много доволен (фаровете ми светеха много близо пред колата). Човека има един уред представляващ една кутия с лупа и прозрачен капак, на колела. Вътре се вижда една скала. Наглася уреда пред колата после те кара да пуснеш къси/дълги, да бутнеш машинката да ги види движат ли се и така.ivelin69 написа:Градски, това къде го направи и доволен ли си после от резултата?null.zero написа:на мен ми ги регулираха точно за 5 лв и за 5 мин.
Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
Moonsteppers - All over the world and beyond ...
Коментар
-
След като отвориш предния капак на колата, над самите фарове ще видиш по един отвор. В него е монтиран някакъв винт с шестограм. Пъхаш в отвора ключе-шестограм, въртиш в някаква посока и фара се вдига или сваля. На къде и колко ще въртиш - сам преценяй. Ако искаш да регулираш фара на ляво-дясно става като се разхлаби един винт на който се държи самия фар и се премести по улея до необходимото положение.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
ето точно това ме интересуваше "_"_ сърдечни благодарностиvenco67 написа:След като отвориш предния капак на колата, над самите фарове ще видиш по един отвор. В него е монтиран някакъв винт с шестограм. Пъхаш в отвора ключе-шестограм, въртиш в някаква посока и фара се вдига или сваля. На къде и колко ще въртиш - сам преценяй. Ако искаш да регулираш фара на ляво-дясно става като се разхлаби един винт на който се държи самия фар и се премести по улея до необходимото положение.
Marea ELX
Коментар
-
И защо да мърда фара от болтовете, на които е захванат?За вертикално регулиране е торкс, а за хоризонтално е шестограм. Моите фарове имат и прорези за регулиране с кръстата отверкаvenco67 написа:След като отвориш предния капак на колата, над самите фарове ще видиш по един отвор. В него е монтиран някакъв винт с шестограм. Пъхаш в отвора ключе-шестограм, въртиш в някаква посока и фара се вдига или сваля. На къде и колко ще въртиш - сам преценяй. Ако искаш да регулираш фара на ляво-дясно става като се разхлаби един винт на който се държи самия фар и се премести по улея до необходимото положение.
Ако имаш мерак може да си ги регулираш сам, като следваш инструкциите в тази тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=20529
Прикачени файловеAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар