Какви са признаците ,когато МАП сензора не работи нормално? В кои режими се нарушава най забележимо работата на двигателя ?Записва ли се в компютъра като "грешка" и може ли компютъра да премине на "сервизен режим" , заради неработещ МАП сензор? Става дума за същото Типо като моето.Моля хората с опит да си кажат мнението.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
МАП сензор
Collapse
X
-
Дебитомера няма нищо общо с MAP датчика. Ако има проблем Еку-то ще ти дава 2 грешки ( и една е достатъчно ) - "Map - low signal" и "Map - high signal". Поне при мен беше така. А пък когато настъпиш газта, двигателя изобщо не знае къде се намира. Абе с две думи полудява.Crusader написа:А бе що си мисля че беше MAF сензор / Mass air flow sensor/ а ме MAP ензор, и да би трябвало да преминава в авариен режим, щото ЕКУ-то не знае колко въздъх постъпва в системата.Моите познания са толкова, нека по-знаещите колеги да се изкажат.Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
BlueStorm transforms . . .
. . . !!!
Коментар
-
Ще те помоля да дадеш обяснение на това "подлудява" в смисъл губи мощност,или пък има в повече ,или заглъхва мотора?BlueStorm написа:Дебитомера няма нищо общо с MAP датчика. Ако има проблем Еку-то ще ти дава 2 грешки ( и една е достатъчно ) - "Map - low signal" и "Map - high signal". Поне при мен беше така. А пък когато настъпиш газта, двигателя изобщо не знае къде се намира. Абе с две думи полудява.Crusader написа:А бе що си мисля че беше MAF сензор / Mass air flow sensor/ а ме MAP ензор, и да би трябвало да преминава в авариен режим, щото ЕКУ-то не знае колко въздъх постъпва в системата.Моите познания са толкова, нека по-знаещите колеги да се изкажат.
Коментар
-
Когато МАР-сензора не работи е на лице неравномерен/ колеблив / празен ход и липса на динамика!Този сензор е основен компонент, който определя времето на впрьскване в зависимост от подналягането в смукателя / от натоварването / на мотора! Затова липсата му не може да се имитира, некоректната му работа не се фиксира , а само липсата или захранването му!Какви са признаците ,когато МАП сензора не работи нормално? В кои режими се нарушава най забележимо работата на двигателя ? Записва ли се в компютъра като "грешка" и може ли компютъра да премине на "сервизен режим" , заради неработещ МАП сензор? Става дума за същото Типо като моето. Моля хората с опит да си кажат мнението.
Коментар
-
Големи колебания в оборотите ( +/- 1500-2000rpm ),намалена мощност, голям разход, трудно запалва, двигателя гасне веднага след като си запалил. Освен това на празен ход ако имаш висока концентрация на СО, има голяма вероятност да се дължи именно на MAP-a.Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
BlueStorm transforms . . .
. . . !!!
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар