Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Три проблема появили се отскоро

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Три проблема появили се отскоро

    1ви : От няколко дена като се опитам да вкарам на 1-ва става адски трудно, понякога трябва да вкарам 2-ра и тогава да върна 1-ва и пак влиза с напън.2ри : Пак от скоро имам чувството че колата загрява супер много, като я запаля и мина 10-15 км, и вече стрелката на температурата е на половината, проверих и имам вода 3ти : При загрял автомобил и оставя да работи и започва да менка оборотите от 800 до 1000 и като падне дна 800 колата все едно започва да хърка
    Fiat Bravo 1.4 12v

    #2
    1. Имаш ли луфт в скоростния лост? Понякога това е причината, на старата фиатка, полската, луфта беше толкова голям, че тръгвах от първа или от втора, която първо захапе.2. за 10 километра е напълно нормално колата да загрее, особено пък в града. 3.

    Коментар


      #3
      1. Възможно е и луфта да си казва думата, но щом е от няколко дена , т.е. когато захладня е най-вероятно че няма масло в скоростната кутия.2. 10-15 км загряване си е тръгнал термостат за мен, т.е. ми се струва мноого бавно. Но това зависи от стила на каране, задръствания и т.н. По-добре го гледай като време - за 15 минути трябва да е закована в средата, особено ако нямаш газово.3. Може да има много причини, една от която моторчето за празен ход, може да е само за почистване, но може и да е нещо друго.
      FIAT BRAVO II 1.4 GPL
      FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
      FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
      FIAT UNO 1.5

      Коментар


        #4
        1. Явно проблема се е появил със захлаждането, което за мен е сигнал, че на първо време трябва да смениш трансмисионното масло.2. Не виждам нищо нередно, щом стрелката на температурата не преминава средата на скалата.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

        Коментар


          #5
          много бавно загрява. моята съм я засичал- от 8 до 11 мин- много зависи от натоварването на мотора, от темп навън и от това дали пускаш парното/климатика. но 15 км да ми загрява е ужасно много!
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

          Коментар


            #6
            2. мен ми се струва дори твърде бавно поне сравнявайки с моята, необходими са ми около 3 км градско със средно натоварване на движението за достигане на работна температура ..... но явно по по големия мотор и по тесния кош си оказват влияние. Но както казаха колегите, щом седи на средата и не мърда всичко е ОК.
            Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

            Коментар


              #7
              2. Всичко е ОК дотолкова че не прегрява и няма проблем да се развали нещо, но бавното загряване води до повишен разход при всички положения.
              FIAT BRAVO II 1.4 GPL
              FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
              FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
              FIAT UNO 1.5

              Коментар

              Working...
              X