Здравейте колеги, при смяна накладки го съгледах въпросния как се бе лудо изметнал , та го набедих за виновен за разни потраквания и изпуквания при завои и други маневри, не ми се струва нещо сложно да го сменя, броейки оборотите при развиване, стига от псувни и блъскане да не забравя това. Ако някой е сменял нека спомене евентуалните трудности, струва ми се слабичка резбата и с повече мерак при стягане май може да се повреди .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна десен външен накрайник типо 1.4 ie
Collapse
X
-
Re: Смяна десен външен накрайник типо 1.4 ie
сменяй смело много е лесно 15 мин са много, само както каза брой резбите и все пак е добре да минеш стенд след товаPlastex написа:Здравейте колеги, при смяна накладки го съгледах въпросния как се бе лудо изметнал , та го набедих за виновен за разни потраквания и изпуквания при завои и други маневри, не ми се струва нещо сложно да го сменя, броейки оборотите при развиване, стига от псувни и блъскане да не забравя това. Ако някой е сменял нека спомене евентуалните трудности, струва ми се слабичка резбата и с повече мерак при стягане май може да се повреди .TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
-
За резбата на гайката става дума, нещо около М8 ми се струва че е, а и тоя пластмасов елемент в самата гайка ми се струва крехък. Май ще затягам по памет, нямам ключ с който да измеря силата на затягане, мисля че се нарича динамометриченnikotipo написа:По добре мери точно в метрични единици...... и за коя резба говориш, там няма слаби резби, или разполагаш с прекомерно количество сила! Абе има тънкости и ако не си го правил не е лошо, да има опитен човек до теб! Успех!
А за развиване на самият накрайник как е , очаква ли се да прояви желание да тръгне леко, или си иска нещо като тръбен ключ?
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Е това указание му е нужно на всеки от насRokambol написа:За всеки случай си подготви един водопроводен ключ. Смяната е супер лесна и елементарна и не би трябвало изобщо да те затрудни. Само не разчитай на броя на навивките. Задължително мини на преден мост след това.
Благодаря, колега !
Коментар
-
Добре че дойде опитния човек точно навреме, тъкмо бях счупил вече един гаечен 11 и не можах да се начудя защо се развива заедно с другата щанга, дето влиза в рейката, и идва комшуто и вика това трябва да е контрагайка и се развива за да освободи... Иначе верно е за 15 мин работа, ама да си виждал поне веднъжnikotipo написа:По добре мери точно в метрични единици...... и за коя резба говориш, там няма слаби резби, или разполагаш с прекомерно количество сила! Абе има тънкости и ако не си го правил не е лошо, да има опитен човек до теб! Успех!
Коментар
-
Честито....... друг път слушай песимистаPlastex написа:Добре че дойде опитния човек точно навреме, тъкмо бях счупил вече един гаечен 11 и не можах да се начудя защо се развива заедно с другата щанга, дето влиза в рейката, и идва комшуто и вика това трябва да е контрагайка и се развива за да освободи... Иначе верно е за 15 мин работа, ама да си виждал поне веднъжnikotipo написа:По добре мери точно в метрични единици...... и за коя резба говориш, там няма слаби резби, или разполагаш с прекомерно количество сила! Абе има тънкости и ако не си го правил не е лошо, да има опитен човек до теб! Успех!
....... скоро ще успея някак да снимам и опиша подобни процеси, и въобще всичко, което ремонтирам по мойто Tipo!
fiat divak
Коментар
-
Абе то като ше тръгне с дупето напред... Че и Ги препсувах набързо задето са ми продали "менте" накрайник- викам тоя новия няма шестограмна част /де да знам че тва накрая било контрагайка, то се сляло , напрашено братко!/ и сега трябва да въртя с водопроводен ключ! Уж броих превъртания и завъртания разни, ама те бяха безбройни, та съм си за реглаж, само да видя какво още може да сменя пак по моя начин- със собствени силиnikotipo написа:Честито....... друг път слушай песимиста
....... скоро ще успея някак да снимам и опиша подобни процеси, и въобще всичко, което ремонтирам по мойто Tipo!
Коментар
-
Нали пдчертах да се мери с метър!!! Намери постоянна точка от която да мериш разстоянието до оста на ябълковидния болт! Ако трябва си направи бележка!Plastex написа:Абе то като ше тръгне с дупето напред... Че и Ги препсувах набързо задето са ми продали "менте" накрайник- викам тоя новия няма шестограмна част /де да знам че тва накрая било контрагайка, то се сляло , напрашено братко!/ и сега трябва да въртя с водопроводен ключ! Уж броих превъртания и завъртания разни, ама те бяха безбройни, та съм си за реглаж, само да видя какво още може да сменя пак по моя начин- със собствени силиnikotipo написа:Честито....... друг път слушай песимиста
fiat divak
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар