Колата е Темпра, бензин, помпата е Бош. Потопена е до половината в буркан с бензин, давам ток от акумулатора (виждат се леки балончата в буркана), но помпата не качва бензин. Спорад вас така може ли да се провери дали помпата работи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензинова помпа Типо/Темпра
Collapse
X
-
може и без да я потапяш. слагаш + и - за секунда само. ако тръгне правиш теста дали подкачва, че върти е ясно. щото при мен ей така пробвам дали върти ок върти, слагам в едно бурканче да видя с колко помпи/трябваше ми за пръскалки на фаровете/ и не подкачи 1 капка, а въртеше яко. тва еLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Re: Бензинова помпа Типо/Темпра
А, помпата върти ли изобщо?Fiat 127 написа:Колата е Темпра, бензин, помпата е Бош. Потопена е до половината в буркан с бензин, давам ток от акумулатора (виждат се леки балончата в буркана), но помпата не качва бензин. Спорад вас така може ли да се провери дали помпата работи?
Коментар
-
Re: Бензинова помпа Типо/Темпра
Не се чува нищо от нея. Пробвах какво ли не. Въртях плюсове, минуси. Обръщах я да видя дали ще направи мехурчета в бензина - няма. Май е за смяна? Въпроса е с каква. Има от 70 до 100 Бош.hit-ko написа:А, помпата върти ли изобщо?Fiat 127 написа:Колата е Темпра, бензин, помпата е Бош. Потопена е до половината в буркан с бензин, давам ток от акумулатора (виждат се леки балончата в буркана), но помпата не качва бензин. Спорад вас така може ли да се провери дали помпата работи?
Коментар
-
Re: помпа
Не се чува нищо от помпата. Ама не мога и да я отворя. Май е капсулована. Мисля че ще мога да я отворя ама после дали ще работиkluchar написа:Ако се чува да бръмчи самото моторчето -да върти де ако е била на газ и нее имало бензин запичат четките може да е глътнала въздух и трябва да се обезвъздуши тогава може да разбереш дали работи а после като се сложи и на колата дали има и налягане -като се премери
Коментар
-
аз съм отварял 2-3. да ти кажа четчиците са адски малки. обикновенно са свършилиFiat 127 написа:Не се чува нищо от помпата. Ама не мога и да я отворя. Май е капсулована. Мисля че ще мога да я отворя ама после дали ще работиkluchar написа:Ако се чува да бръмчи самото моторчето -да върти де ако е била на газ и нее имало бензин запичат четките може да е глътнала въздух и трябва да се обезвъздуши тогава може да разбереш дали работи а после като се сложи и на колата дали има и налягане -като се премери
затва на газ помпата се спира, пускаш я всеки ден да палиш да не запецва и после се спира. не се занимавай, купи си нова е моето скромно менение, базиарано на 3 опита да оправя помпа и накрая пак си купих нова
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
И аз съм се насочил към нова. Но си мисля как да направя да изключвам помпата след като запаля? Искам след като изгася колата да не се налага после да натискам копчета за да я пусна пак. Някакви идеи как да стане това?pakumba написа:аз съм отварял 2-3. да ти кажа четчиците са адски малки. обикновенно са свършилиFiat 127 написа:Не се чува нищо от помпата. Ама не мога и да я отворя. Май е капсулована. Мисля че ще мога да я отворя ама после дали ще работиkluchar написа:Ако се чува да бръмчи самото моторчето -да върти де ако е била на газ и нее имало бензин запичат четките може да е глътнала въздух и трябва да се обезвъздуши тогава може да разбереш дали работи а после като се сложи и на колата дали има и налягане -като се премери
затва на газ помпата се спира, пускаш я всеки ден да палиш да не запецва и после се спира. не се занимавай, купи си нова е моето скромно менение, базиарано на 3 опита да оправя помпа и накрая пак си купих нова
Коментар
-
Искам сам да го направя. Ако има някъде схемичка ще ми е лесно. Търсих ама за сега нищо не мога да намеря. А помпата е тотално издухала. Разглобих я и вътре се е стопила пластмасата.riiid написа:Става с едно допълнително реле.Отиваш при някои газаджии и го правят.Не е голяма философия и ти ако се захванеш,ще го направиш.
Коментар
-
Снимай я моля те, и я качи тук.Мен много ме е яд, че не направих малко снимки. Помпата е капсулована и наистина не подлежи на ремонт. И се стопява много зверски. Мисля че можеш да прекъснеш кабела който я захранва, мисля бяха зелен и зелен с черно, и да си сложиш едно ключе нейде около ръчната.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар
-
Ще гледам утре да я снимам. И да пусна снимките, че нямам комп у нас и действам от офисаphoenix написа:Снимай я моля те, и я качи тук.Мен много ме е яд, че не направих малко снимки. Помпата е капсулована и наистина не подлежи на ремонт. И се стопява много зверски. Мисля че можеш да прекъснеш кабела който я захранва, мисля бяха зелен и зелен с черно, и да си сложиш едно ключе нейде около ръчната.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар