Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем след смяна на съединител

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем след смяна на съединител

    Дадох колата на сервиз за смяна на съединител, защото още преди година почна трудно да влиза задна (със стържене). Тогава натегнах малко жилото и се оправи. Скоро пак правих тази манипулация, но педала взе да отлепя почти горе. Смениха съединителя, но казаха че стария не бил супер износен.

    Първото впечатление като се качих в колата е, че педала на съединителя е СУПЕР мек, това е трети съединител който карам на тази кола (с дългото жило е) и сега съединителя е по-мек и от хидравличния на брат ми на Тойотата. Предишния беше Валео, по-предишния оригиналния, сега е ЛУК.

    И сега проблемите:
    - Скоростния лост е някакси хлабав и като го местя наляво се чува някакво металическо чукане долу под скоростния лост. Успях да включа първа с малко зор и леко мръднах колата напред. 2-ра, 3-та и 4-та влизат пак с малко зор.
    - Задна скорост изобщо не влиза, не мога да мръдна лоста назад изобщо. Как са изкарали колата от сервиза не знам, уж я били пробвали 5-6 пъти.

    Този модел има 2 вида скоростни кутии, аз взех 190мм съединителя (има и 200мм). Не знам като са го сменяли изобщо сравнили ли са го със стария и ако не са възможно ли е все пак да се сложи неправилен съединител.

    Някакви идеи какво може да са омазали или счупили? Четох и други теми за проблеми след слагане на съединител ЛУК.




    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

    #2
    Като го натегнеш малко какво става?

    Скоростния лост е някакси хлабав и като го местя наляво се чува някакво металическо чукане долу под скоростния лост. Успях да включа първа с малко зор и леко мръднах колата напред. 2-ра, 3-та и 4-та влизат пак с малко зор.
    Щангите на скоростите как са? И по-точно пластмасовите втулки, в които влизат "ябълките"?
    Последна редакция от gamma; 27.09.2022, 08:17.
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

    Коментар


      #3
      И каква е колата?
      Изкупуване на автомобили на добри цени
      /////

      Коментар

      Working...
      X