моля кажете ми къде се мери и какви са стойностите, които трябва да измеря на ламбдата. след това смятам да я откача, защото не карам на бензин, а само паля и тя най-вероятно е заминала и много кофти стана вече едвам паля, а на газ не ме бърка... дайте мнения, особенно по първата част на въпроса с меренето
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се мери с мултицед ламбда сонда- 1,6 16 в
Collapse
X
-
deadairplane -
Re: Как се мери с мултицед ламбда сонда- 1,6 16 в
Точно на задната стена на коша има една пластмасова ЧЕРНА кутия( не тази която е на въздуховода ако я имаш ) в която влизат и излизат кабели и маркучета ( там ти е също МАП сензора)!След като махнеш капака има два винта отгоре дет се развиват някъде в долната част трябва да намериш един бял Кабел които ти идва отдолу( тоз които идва от Ланда сондата )! Там някъде трябва да има един куплунг също от където да мойе да се разединява сондата. Кабела които идва от долу е 4 кабелчета под общата изолация! 2бели 1 чер и 1 сив!Ако не ме лъже памета СИВИЯ е твоя кабел!Земаш един мултицед и леко пробиваш излоцииката може и с някоя топлиика! там закача единия щекер на мултицета а другия на маса! И те такаpakumba написа:моля кажете ми къде се мери и какви са стойностите, които трябва да измеря на ламбдата. след това смятам да я откача, защото не карам на бензин, а само паля и тя най-вероятно е заминала и много кофти стана вече едвам паля, а на газ не ме бърка... дайте мнения, особенно по първата част на въпроса с меренето
Напрежение мериш еиии
Трябва да се мени постояно от 0,1 до 0,9 Волта!Колкото до сондата мен ако питаш си е нужна винаги нищо че караш на газ!!! Поне при мен се беше прецакала и имах проблеми щот се беше шаштисал компа!
Коментар
-
Re: Как се мери с мултицед ламбда сонда- 1,6 16 в
Колега,не сивия а черния проводник е този на който ще се появи измервания сигнал от ламбда сондата.Иначе всичко което си описъл е точно така.idm написа:Точно на задната стена на коша има една пластмасова ЧЕРНА кутия( не тази която е на въздуховода ако я имаш ) в която влизат и излизат кабели и маркучета ( там ти е също МАП сензора)!След като махнеш капака има два винта отгоре дет се развиват някъде в долната част трябва да намериш един бял Кабел които ти идва отдолу( тоз които идва от Ланда сондата )! Там някъде трябва да има един куплунг също от където да мойе да се разединява сондата. Кабела които идва от долу е 4 кабелчета под общата изолация! 2бели 1 чер и 1 сив!Ако не ме лъже памета СИВИЯ е твоя кабел!Земаш един мултицед и леко пробиваш излоцииката може и с някоя топлиика! там закача единия щекер на мултицета а другия на маса! И те такаpakumba написа:моля кажете ми къде се мери и какви са стойностите, които трябва да измеря на ламбдата. след това смятам да я откача, защото не карам на бензин, а само паля и тя най-вероятно е заминала и много кофти стана вече едвам паля, а на газ не ме бърка... дайте мнения, особенно по първата част на въпроса с меренето
Напрежение мериш еиии
Трябва да се мени постояно от 0,1 до 0,9 Волта!Колкото до сондата мен ако питаш си е нужна винаги нищо че караш на газ!!! Поне при мен се беше прецакала и имах проблеми щот се беше шаштисал компа!
Коментар
-
няма късо там е вързано нещо за газовата разни емулатори и симулатори и т.н. а малко отгоре на бушоните днес аз рязах и навивах малко бяла лента, няма късоdudulia написа:Това изглежда да бъде,обаче при теб се забелязват и някакви следи от късо
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар