Аз !! 2 Пъти съм слагал от шел LPGas мисля че се казва много му е добра цената и аз хванах няква промоциа та за 30 лв ми дадоха 6 литра !!! ми трябва да ти кажа че за 10 000 км сичкото отиде - гори го и на 2рата седмица стана черно !!! сега сложих и аз max life и ще видим. А аз най доволен си бях от selenia. В книгата на колата си го пише, и тва мисля е единственото масло минерално става въпрос на което му дават 15-20 хил. км. следи го и на мен ми е интересно дали и на теб ще ти го гори и ще стане ли черно ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново за мазилото
Collapse
X
-
Примерно от тази есен "T&N САR" намалиха цените на полусинтетичните "Селении" от 10 на 8 лв/л.8 лв ако е много не знам.Тогава да си се качваме на Жигулетата и да си мааме с М10Д!Относно "ШЕЛ"-овете ,добри са им синтетичните и полусинтетичните.Минералните, разни там жълти и червени опаковки са БЪЛВОЧ и никъде в Европа на Шел бензиностанциите ги няма.Маслата са в сребриста и синя опаковка.Съответно синтетични и полусинтетични.sev написа:според мен много от хората просто така си говорят, защото някога си са чули нещо лошо за Шелвсе пак колата ми е италианска и Selenia Gold е малко по-скъпо от Shell Helix Plusа варианта за газ е Shell Helix Super, което не е подходящо за по-новите модели на FIATkiro_of_the_day написа:Човече ти направо ме отказваш от туй мазило...Имаш ли някакви аргументи освен горнитеsev написа:...иначе не съм чувал човек доволен от маслата на Шел...
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Re: masla
подходящо е 15W40-а за марка каквато сам си избереш важно е някой да е пробвал и да е нямал проблем защото ментета колкото искаш аз карам с COMMAEXECUTE написа:здравейте, някой може ли да ми каже за двигател над 280 х.км. какво масло е подходящо, освен марка, така и вид -минералнно...и т.н., както и гъстота 10W40 и т.н. поздравиTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Re: masla
Аз карам с най - евтиния наливен Арал 15W-40 - нямам никакви ядове, но гледам да го сменям към 8500 - 9000 км. Качеството обаче на Приста Лидер по нищо не отстъпва по присадки на вносните лубриканти, а тях също ги правят от отработени масла.stef написа:подходящо е 15W40-а за марка каквато сам си избереш важно е някой да е пробвал и да е нямал проблем защото ментета колкото искаш аз карам с COMMAEXECUTE написа:здравейте, някой може ли да ми каже за двигател над 280 х.км. какво масло е подходящо, освен марка, така и вид -минералнно...и т.н., както и гъстота 10W40 и т.н. поздравиFiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Ако някой се интересува - ето една интересна дискусия по темата и то с участието на познати никове...http://clubs.dir.bg/showflat.php?Boa...=5&part=1&vc=1VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
абсулютно никакви проблеми нямаш само внимавай има много кастрол ментеMazgarev написа:да ви питам... на мойта Брава - 87000км сипвам Castrol Magnetic - полусинтетично... казват че е добро за градско каране... и не е от най-евтините... та мисълта ми е като не е синтетично а полусинтетично има ли някакви проблеми?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Е да ама няма да докладвам, защото карах около 500 км с него източих го и го дадох на баща ми за неговата. Пък на любимата и сложих Селения Голд Синтетик - в едни жълто-кафяви ламаринени кутии Намерих го само на 2 места в града - на едното 20 лв. - 2 литра на другото за 18. Абе "класиката е модерна". Та в тази връзка искам да попитам - наистина ли му дават 20 000 км пробек на туй масло или 1 год. ? Момчето дето го сменях (приятел ми е, няма да ме лъже) ми препоръча 12 000 или 15 000 "пряко сила" ако карам преобладаващо на газ. Но при всички случаи не повече от 1 годинаkiro_of_the_day написа:Сложих си от въпросното масло (виж първи пост) и като му дойде времето ще докладвам. Пиша горният ред, защото така и никой не каза, че е ползвал такова - сигурно съм първият във форума.
Е аз пък експериментирах, дано да е за добро...
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар