Някой има ли идея как да източа стария антифриз от Фиат Мареа, 1.6, 16 V, седан? Казаха ми, че имало някаква "пробка" отдолу, но за съжаление намям канал... Някакъв по-лесен и достъпен начин?И какво количество антифриз ще ми трябва, за да напълня отново системата?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на антифриз на Мареа?
Collapse
X
-
Re: Смяна на антифриз на Мареа?
аз на темпрата го точа от долния маркуч на радиатора а според каталога твойта мареа събира 7 литра антифризМилен написа:Някой има ли идея как да източа стария антифриз от Фиат Мареа, 1.6, 16 V, седан? Казаха ми, че имало някаква "пробка" отдолу, но за съжаление намям канал... Някакъв по-лесен и достъпен начин?И какво количество антифриз ще ми трябва, за да напълня отново системата?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
-
предполагам че ако не е целия то почти целия най много да останат 200-300гр някъде си по мъркучите спокойно можеш на улицата да я извършиш тази операция аз поне всеки път го правя пред блокаМилен написа:А тази дейност дали би могла да се свърши на улицата, над някой уличен канал например? И по този начин целия ли антифриз успяваш да източиш?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз?
1. Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз? Ако може-кой от алтернативните марки е добър? А български става ли?2.Това няма ли да е вредно за водната помпа и гумените уплътнения например?3. Как се обезвъздушава след това охлаждащата система?4. Кои и колко пробки трябва да се отвият?5. Трябва ли преди зареждане с нов антифриз да се промие охлаждащата система? Може ли да се промие с вода ?MAREA 1.8 HLX 1997г. седанБлагодаря предварително!
FIAT MAREA 1.8 HLX , 97г.
Коментар
-
Re: Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз?
може и друга марка естествено избора е доста голям според кесията може също и български на приста мисля че е добър на уното съм с такъв никакви оплаквания не си е променил цвета даже за две години няма да навреди нито на помпата нито на гумените уплътнения за обезвъздушаването колегите с мареа да помагатjmi написа:
1. Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз? Ако може-кой от алтернативните марки е добър? А български става ли?2.Това няма ли да е вредно за водната помпа и гумените уплътнения например?3. Как се обезвъздушава след това охлаждащата система?4. Кои и колко пробки трябва да се отвият?5. Трябва ли преди зареждане с нов антифриз да се промие охлаждащата система? Може ли да се промие с вода ?MAREA 1.8 HLX 1997г. седанБлагодаря предварително!TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
абе знам го тва ама с уното мога да си позволя да експеримнтирамTabE-Marea написа:Абе защо не дадете от 2 до 5 лв. в някой сервиз и да не се цапате.
П.П. stef доколкото знам е препоръчително антифриза да се сменя на 2г., защото си променя свойствата.
според мен тва е трик на производителите не че не трябва да се сменя но чак пък на 2 год :D
TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Re: Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз?
Ще отговоря само на въпрос № 1.Предполагам,че може, но за колата ти препоръчват италиански антифриз от марката PARAFLU.Стар фен съм на Фиат и в миналото съм карал доста години Регата и Фиорино, но нямам спомен как се е държал антифриза.По-пресните спомени са ми от Рено.В книжката пише да се слага антифриз Елф.Естествено кой ти чете книжки и ръгах съвсем други "чушки в боба".Резултата беше на всяка 1.5-2 години ръжда в системата и поредна смяна.Е, накрая я прочетох тази книжка де’т седеше в "жабката" мама му стара,... налях си ELF и нещата заспаха."PARAFLU" струва 8 лв литъра ,с няколко лева по-скъп от българските буламачи, но е затворен в метална кутия, тип бирена и там "шменти-капелите" са изключени. Зареди си от него да ти е мирна главата.Успех!jmi написа:
1. Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз? Ако може-кой от алтернативните марки е добър? А български става ли?2.Това няма ли да е вредно за водната помпа и гумените уплътнения например?3. Как се обезвъздушава след това охлаждащата система?4. Кои и колко пробки трябва да се отвият?5. Трябва ли преди зареждане с нов антифриз да се промие охлаждащата система? Може ли да се промие с вода ?MAREA 1.8 HLX 1997г. седанБлагодаря предварително!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Ако някой ми каже сервиз в района на Иван Вазов, Лозенец, Хладилника, ул. Сребърна, който може да свърши това, ще съм безкрайно благодарна (за протокола - аз съм половинката на Милен....) Ходих на едно място, кодето сменят масло, но ми казаха, че не извършват тази услуга... И колко време отнема една такава процедура?TabE-Marea написа:Абе защо не дадете от 2 до 5 лв. в някой сервиз и да не се цапате.
APRILIA Mille R '01
Коментар
-
Е хайде сега, ако и за това тръгнем по сервизи ... де ще му излезе края, се питам.Може пък скоро да ни задължат със законче да си возим по един автомонтьор в багажника. :DМилен написа:Днес ходих в сервица срещу басейна Спартак и ми поисаха 10 лева за смяната.... А като знам, че слагам антифриз за 12 лева....TabE-Marea написа:Абе защо не дадете от 2 до 5 лв. в някой сервиз и да не се цапате.
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар