благодаря за подробното описание аз ще го правя в сервиз , и ще е на подемник , ще е по лесничко ще има и механици около мен и се надявам да ми помогнат малко те мисля че имат и преса за пружините никога не съм сменял тия екстри , изобщо незнам дали са сменяни , ама сигурно СА де но дано всичко мине гладко утре вечер ще пиша ако ми разрешат да ги сменя през работно време
При мен също лопаше. Закарах я на сервиз, пъро мислехме че е амортисьор, но излезе заден тампон на преден десен носач. Виж си тампоните! При мне лопаше толкова силно, че ми заглушаваше музиката...
при мен със сигурност са амортисьорите омаслени са , даже и подкалника ми е опръскан целия пък и колата в момента ми е като параход гледам да не карам бързо и в завой повече от 20 не карам днеска или утре ще ги сменям че карам по 70 км на ден и ме е шубе да не изпляка още нещо поне тука пътищата не са много зле
вчера сменях носачи защото хлопаше ужасно по дупките.На финала след като разглобих колата се установи че задните тампони на носачите са свършили/имаше към 5 мм луфт около основата на тампона/ ама нали сам си правя ремонтите.Отидоха нахалост около 120 лв защото смених и биалетките.На старите носачи предните втулки и шарнирите бяха в перфектно състояние/сега ще стоят резерва / можеше само с втулки да мина ама нейсе.Абе който плюе фиатите че имали калпави предници.......нека си ги плюе.,за мен това е една просто устроена и здрава колаа и ремонта не е толкова сложен колкото приказват някои.FORCA ITALIA!!!!!!! FORCA FIAT
не знам за дали са здрави но има вероятносат и частите които купуваме да не са с подобаващото качество. мойта предница я правих есента. всички тампони на носачите, биалетки и 1 тампон на стабилизращата щанга. всякакави тропаници спряха. преди 2 месеца ходих към Велико Търново и през прохода на републиката. резултатвс е след 60 км по този проход и невероятните дупки сега пак ми се разтропа нещо. не знам какво но ме е яд че пак съм за ремонт на предницата. са информация не съм карал с не повече от 50-60 и то единствено на места където позволяват дупикте. където не с 20-30 максимум. та почва да ме съмнява вече и качеството на елементите. подобен опит имам и със свещите на "магнети-марели" но там е друга бира Успех на колегата с ремонта и се извинявам за спама!!!
Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
оправено !!!! днеска ги смених амортисьорите добре че единия от механиците ми помогна , общо взето само единия болт на амортисьора долу направи проблем и се наложи да го сменим , сега малко пък подскача предницата ама е по добре пред това да тропа като лудо като свалихме амортисьора и като махнах отгоре маншона направо текна масло ужаст но сега да се надявам че всичко е наред
Коментар