Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Брава 1.9ТД - дайте съвет

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Фиат Брава 1.9ТД - дайте съвет

    Здравейте...нов почитател съм на Фиат. Реших да си купя Брава 1.9ТД, тъй като ми харесва и цената и колата като цяло.Мога да дам 4000/4500 за такъв автомобил.Кажете ми за какво трябва да внимавам при купуването?Какво да гледам?Какво мога да получа за тия пари?Колега,не беше нужно да пускаш две теми за едно и също нещо.Избери си коя от двете остава.Модераторски екип на fiat-bg.org.

    #2
    Пробвай абсолютно всичко по колата, за да можеш да смъкваш. На тези фияти често им се скапват чистачките и не работят всички степени, клапата за вътр./външен въздух също, провери всички системи ел. огледала, стъкла и фарове дали се движат както трява. Иначе те особенни дефекти нямат, ходовата част е горе-долу здрава и тампоните и носачите , ако са за смяна се усеща само по калдаръм или през дупки, иначе не можеш да разбереш дали тропа. Като купуваш трява да ти дадат 2 сини и 1 кафяв ключ и 1-2 кодкарти, ако не са комплект също сваляй от цената, също така гледай за крик, ключ за джантите и болт за теглене, последното се намира рядко, а без него не можеш да дърпаш и да те дърпат, не че ти го пожелавам. Пробвай климатика и вентилацията. Ако имаш възможност я покарай повечко 20-30 километра, за да провериш дали компютъра дава грешки, а ако е на място колата, може грешките да са изчистени като е бил откачен акумолатора. Шоф. седалка е с амортисьор и може да се повдига, пробвай я и нея, защото може да е прецакана.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

    Коментар


      #3
      Съвет от мен - дай още малко пари отгоре и си вземи JTD.
      Fiat Punto 1.7TD
      Mazda 626 2.0
      Fiat Croma 2.4 Multijet

      Коментар


        #4
        допълнително прочети темата /Какво да гледам при закупуване на дизелов автомобил/ ето тук: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=12147иначе гледай електрическата част да е изрядна аз на моята брава със същия мотор и намерих доста кусури в последствие, е не е фатално но е малко тъпо примерно двете ми стъкла предните са ел. и за да сваля това до шофьора трябва да бутна бутона нагоре а за да сваля дясното трябва да го бутна надолу...и понякога като натисна бутона и прозореца си слиза сам до долу чак и трябва да го бутна за да спре...също гледай захватките на фаровете лесно се чупят...провери за течове по тавана те поне лесно се забелязват оставят петна...огледай внимателно всичко...за мое огромно съжаление аз открих кит по предния си калник...неискам и да си помислям от какво е...като ми бяха казали че е леко удряна от другата страна а за тази с кита нищо незнаех..също така свали капачето на бушиноте долу в ляво от волана е...огледай за човешка намеса виж дали има черно някъде...аз моя го отворих чак като се прибрах с колата и видях че е черно което е следствие от греене...което се оказа че го има по цялото табло та чак крушките на централната конзола са стопили светловодите си...незнам защо но...това е от мен май...а и огледай винтчетата по таблото...белези по тях са вероятно следствие от сваляне и връщане на километража или други манипулации които не са желателни...
        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

        Коментар


          #5
          Благодаря, за отговорите на всички!!!!!

          Коментар

          Working...
          X