Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на съединител

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Смяна на съединител

    Здравейте!Решил съм да сменям съединител, доста теми прочетох във форума и ми стана ясно, че е дошло времето, тъй като ми отлепя високо от както съм я купил (доста време) и тресе при потегляне с малко газ. Съмнения за тампон също имам, ще се гледа и това.Напоследък започна да мирише на нещо изгоряло чак в купето, като използвам т.нар. спирачка на двигателя, тоест като отпусна газта и оставя на скорост за да убива двигателят инерцията. Като освободя от скорост, спира да мирише.Това се надявам да е от съединителя, но ще разбера, като го сменя. Ако имате предположения за друга причина, ще са ми от полза.Иначе въпросът ми е коя марка избирате като сменяте и защо. На axm-auto имаше 4 марки - Delphi, Valeo, Fiat и още някаква.Четох, че Valeo споменавате в някои теми, дали това е най-доброто от четирите?Иначе колата е Fiat Bravo 1.6 103 hp, 1996.

    #2
    Мисля че е рано за смяна това, че оделя мисоко незначи че съединителя е заминал имах омега която оделяше високо 8г.Като влизат скоростите и тръгваш на наклон зачи няма проблем.Но това със тресенето и ма разлика от боксуване на съединител.И моето БРАВО е така но нямам ядове,ако съединителят е заминал неможеш да караш много.Колко е това ДОСТА ВРЕМЕ?

    Браво 1,6 16V

    Коментар


      #3
      Първо се увери, че съединителят наистина ти е за смяна.
      BRAVA 1,4 12V
      Nissan Navara

      Коментар


        #4
        Мерси за мненията, от съденитителя ми нямам кой знае какви оплаквания, освен тресенето, не ми пречи, че отлепя високо, даже на нормално (нестудено) време не е толкова тежко и с малко повече газ не се усеща изобщо.В неделя потеглих по баир на паркинга на националния стадион без проблем, а тази сутрин опитах номера да угася колата на ръчна и на първа с вдигане на съединителя. Изгасна веднага, не се е мъчила много, което мисля, че не говори зле за съединителя, до колкото четох.Иначе "доста време" викам на времето от юни 2007 до сега.А какви трябва да са истинските признаци за износен съединител?Четох, че ако е износен и не се смени, заминават тампони по скоростна кутия и двигател..Взех да се замислям за смяна главно заради миризмата на изгоряло, която започна да излиза при ползване на двигателната спирачка понякога.

        Коментар

        Working...
        X