Имам един тъпичък въпрос ?
Преди около година си купих Браво, което по талон е 98 год. , но се зачетох из форума и намерих link-a към eVIN. Там пишеше, че колата е произведена ноември 97ма, а в един сервиз ми казаха, че колата им е позната и са и сменяли таблото и са и слагали климатик , когато е била в предишният собственик. Та, въпросът ми е, дали е възможно да нямам ABS и заради смененото табло да имам просто лампа без самата система. Как мога да проверя ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за ABS ?
Collapse
X
-
аз знам че АБс по принцип е 4 дискови спирачки!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
-
Абсолютно абс няма нищо общо с броя дискови спирачки, а и той работи само на предните, ако не бъркам. Най-лесно се разбира като скочиш на педала трябва да рита леко и да се чува стържене, твоя модел със сигурност оригинално има, освен ако не е някакво изключение, или не е махнат в последствие.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Извинявам се на колегата обарках се!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Ако има ABS, като дадеш на контакт трябва да ти светне контролната лампа за ABS и да загасне след няколко секунди. Ако отвориш двигателя се познава по помпата с много тръбички излизащи от там. Другия вариант е да се засилиш на някоя права отсечка и да набиеш рязко спирачки - трябва да усетиш едно ритмично потракване в момента на спирането.
Коментар
-
Защо си мислиш,че това Браво си има стандартно ABS?Той е с двигател 1.6,не мисля че при него ABS-а е стандартно оборудване.Аз имах Брава ELX 1.6 и също нямаше ABS.van_dal написа:Абсолютно абс няма нищо общо с броя дискови спирачки, а и той работи само на предните, ако не бъркам. Най-лесно се разбира като скочиш на педала трябва да рита леко и да се чува стържене, твоя модел със сигурност оригинално има, освен ако не е някакво изключение, или не е махнат в последствие.
Коментар
-
абсолютно точноpeho написа:Защо си мислиш,че това Браво си има стандартно ABS?Той е с двигател 1.6,не мисля че при него ABS-а е стандартно оборудване.Аз имах Брава ELX 1.6 и също нямаше ABS.van_dal написа:Абсолютно абс няма нищо общо с броя дискови спирачки, а и той работи само на предните, ако не бъркам. Най-лесно се разбира като скочиш на педала трябва да рита леко и да се чува стържене, твоя модел със сигурност оригинално има, освен ако не е някакво изключение, или не е махнат в последствие.
Коментар
-
Ми 1во лампата за ABS не свети като дам на контакт и ме съмнява да е гръмнала
; 2ро като се засиля и набия спирачките не усещам пулсиране на педала, но колата си спира бавно без да поднася или да търка гуми а гумите ми са признавам мн. зле !? под капака до резервоара където се налива спирачна течност има един метален кръгал ’разпределител’ ако се не лъжа или може да е помпа забравил съм, но около тях няма нищо приличащо на описаното , така че уви сигурно няма АBS :/ мерси за помощта ви
Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
Коментар
-
1. Ако колата наистина спира бавно, това е много лошо. Имам подобен проблем на дедрата на бащата, смениха и дискове накладки и пак си спира бавно... доколкото установихме по симптомите с помощта на колегите, проблемът е "главен спирачен цилиндър - износване" 2. Това което си видял е част от спирачната система, и ако е като на снимката на колегата - пляскай с ръце и виж защо не свети лампата.B1keP_B0y написа:Ми 1во лампата за ABS не свети като дам на контакт и ме съмнява да е гръмнала
; 2ро като се засиля и набия спирачките не усещам пулсиране на педала, но колата си спира бавно (1) без да поднася или да търка гуми а гумите ми са признавам мн. зле !? под капака до резервоара където се налива спирачна течност има един метален кръгал ’разпределител’ (2) ако се не лъжа или може да е помпа забравил съм, но около тях няма нищо приличащо на описаното , така че уви сигурно няма АBS :/ мерси за помощта ви 
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар