Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не духа климатроника на Fiat Stilo

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Не духа климатроника на Fiat Stilo

    Здравейте,имам проблем с климатроника на моя Фиат Стило.Не духа от централната конзола и долу в краката,иначе перката върти.От сервиза на Кафеджиев ми отказаха да го погледнат,не им се занимавало с електрониката,имало много датчици там.Ако някой може да ми препоръча кадърен майстор за този проблем ще съм му много благодарен.

    #2
    колега мисля че е ставало въпрос за тези тампони във форума и се оказа че се продават отделно но за помвече подробности питай колегата hf hpe той даже май продаваше такива преди
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

    Коментар


      #3
      Какви тампони? Колега, сменил ли си поленовия филтър? Понякога като се задръсти не пропуска достатъчно въздух.
      Fiat Stilo 1.8 16V

      Коментар


        #4
        Re: Не духа климатроника на Fiat Stilo

        Lyubakeca написа:
        Zdraveyte ,imam problemi s klimatronika na moyat Fiat Stilo.Ne se otvaryat vazduhoprovodite na centralnata konzola i tezi v krakata.Perkata duha kato luda no ni6to ne izliza ot otvorite i efektivnosta namalya 4ustvitelno.Ot serviza na Fiat v Burgas me otryazoha i nay-bezceremonno mi zayaviha 4e ne im se zanimava s elektronikata v kolata,yavno sa sviknali da rabotyat samo s tejki 4ukove i 6tangi.Ako nyakoi moje da mi prepora4a kadaren maystor za tozi problem 6te sam mu mnogo blagodarn.Прочети правилата колега за пускане на тема във форума.Заглавието на темата не е според тях както и писането на латиница.Модератрски екип на fiat-bg.org
        Нормално е там да не ти свършат работа-коментирали сме ги...Отиди в "Автотех"- в двора на автокъща "Бургас".Тел им е : 861 188
        Ex. Grande Punto Driver

        Коментар


          #5
          Смених филтъра,но няма подобрение.И в сервиза за климатици в автокъща "Бургас" ходих,но и там не ми помогнаха.Казаха че поправят само самите климатици,не и въздухопроводите,което е малко странно,така че продължавам да търся някой който разбира от електроника по колите.

          Коментар


            #6
            Благодаря на stef,ще се опитам да се свържа с човека.

            Коментар


              #7
              След като катастрофирахме с моята, от сервиза са си оставили ръцете и при мен не мога да се похваля че духа силно. Но в аутоиталия искат колата за месец при тях в сервиза за да свалят таблото и да видят какво е точно положението, а и такова време и нерви (моята кола в сервиз няма да влезе никога) нямам. Така че когато се пенсионирам или ми се отвори прозорец от един месец да безделнича - тогава ще я оправям.

              Коментар


                #8
                Абе човек,в автоелектроника има важна тема за климатроника .Вярно че се отнася за Брово,Брава и Марея,но ти кото си със Стило което е следващ модел няма начин ние да имаме нещо , а ти да нямаш (за самодиагностиката на климатроника говоря). Ако не ти изписва грешка остава фреона.Системата се пълни с фреон+оцветител дето се вижда на UV-лампа и така се вижда точно от къде ти изпуска системата и се оправя.

                Коментар


                  #9
                  Може да е чисто механичен проблем - моята е без климатик!!!

                  Коментар


                    #10
                    Не знам за какъв механичен проблем може да става въпрос след като даже клапата дето смесва топъл и студен въздух я лови самодиагностиката и изписва грешка.Също така като ти замерят какво налягане дава компресора много неща ще ти се изяснят.

                    Коментар


                      #11
                      lubobg ме е разбрал погрешно.Нямам проблем с климатика,охлажда и топли както трябва,перката върти,просто клапаните на централната конзола и тези за духане в краката не се отварят и затова не излиза нищо от там.Мисля че се задвижват от датчици или друга някаква електроника и проблема е в тях.Климатроника е двузонов и явно е малко по-сложен за диагностициране.

                      Коментар


                        #12
                        Мислите ли че ако се закачи на компютър програмата ще покаже къде точно е проблема?

                        Коментар


                          #13
                          Моята е без климатик - два пъти е била на диагностика и Емил, който е на диагностиката в "Аутоиталия", лично ми каза че ще трябва да се сваля таблото повторно...Явно не е електроника...Това е моя случай.При теб може да е друго...

                          Коментар


                            #14
                            Клапаните поне при Браво/а са с жила. Предполагам, че някое жило ти се е откачило. Разглабял съм средната конзола и си смазах клапите с течна грес, но само тези на конзолата. А жилата които регулират са наврени доста назад и достъпа до тях е почти невъзможен ако не се свали таблото. Като знам сервизите в Бургас едва ли някой ще се навие на процедурата. Все пак опитай и в Комлука в посока от стадион Черноморец към М.Рудник караш около 200м и там ще видиш един сервиз на самата улица - климатици, аларми, парно.
                            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

                            Коментар

                            Working...
                            X