Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с оборотите...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с оборотите...

    Здравеите, от съвсем скоро карам Fiat Punto HgT 2001, при изпреварване с висока скорост и при високи убороти щом отпуснах педала на газта оборотите не спаднаха, сприах изклучих двигателя после запалих пак ии оборотите се качиха отново до 3000 и растиаха бавно, прибрах се оставих иа да изтине и на следващиа ден иа запалих и се получи отново но по ниски убороти 2500. Моля помогнете според вас какво може да и е?? Благодаря предварително!

    #2
    Моторче за празен ход
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

    Коментар


      #3
      RE

      Моторче за празен ход... Извиниаваите за невежеството но какво би триабвало да означава това, не съм много добре запознат с тази матеря. Забравих да напиша също така че това беше първиа път от както я купих в които карах с толкова високи обороти при изкючен TCS. Моля ви наистина даите някакъв съвет!

      Коментар


        #4
        Аз отивам на сервиз. Все пак прочети това:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=24408 Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
        PUNTO 1,2 8V 2001

        Коментар


          #5
          мерси много а дали е свързано с TCSa защото преди това не ми е правил този проблем никога пък и него не го биах изкючвал почти

          Коментар


            #6
            не знам как е точно при твоя фичо, Но това моторче което ти прави магариите, щото 100% то е нещото което ги мени оборотите, се командва от нещо(демек компа на колата), който пък реагира в следствие на някакви сигнали, които получава от датчиците. Та ако следите мисълта ми можем да изключим компютъра че е дефектен и остават 2-те най-вероятни причини, именно моторче за празен ход и датчик за температура където и да е, колкото и да са.....и двете почти никога не се засичат на компютърна диагностика така че, може да се разбере, само на принципа опит грешка, като най-лесно става на някоя сбирка, с донор от кола на колега и отстраняване на виновника.Успех и да пишеш какво е станало!!!!
            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
            бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
            сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
            ИТАЛФЕСТ 2007

            Коментар


              #7
              Така се получава и при повреда в дебитомера, ако имаш такъв. Той също трудно се "лови" на диагностика.
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

              Коментар


                #8
                Проблем с оборотите на FIAT MAREA

                Здравейте.Искам да попитам за следното нещо, имам FIAT MAREA 1,6 16V бензин/газ имам проблем с оборотите при загрята кола когато подам газ и оборотите се вдигнат над 2000 оборота си остават високи падат след известно време не веднага същото е като съм в движение при движение след като изключа от скорост оборотите се вдигат над 2000 оборота вместо да са 800 оборота, това с високите обороти не винаги го прави на моменти се оправя работи си напълно нормално но понякога оборотите са прекалено високи а с това и разхода на гориво е по голям някой може ли да ми каже коя е причината, имам и друг проблем, понякога в движение ми светва на таблото жълтото ключе на имобилайзера, обаче колата си върви не гасне веднага гасне след като изключа от скорост.Ако някой знае нещо ще съм благодарен за съвет :D :D :D

                Коментар


                  #9
                  Ако спазвате знаците за движение, както спазвате правилата за поставяне на знаци в българския език - лошо и се пише на тази държава! Я се стегнете малко! Как до сега някой модератор не ви е нашарил мненията? То и на тях им е писнало явно... Naadko, за теб важи и за правописа! А сега по темата - Naadko, най-добре иди на диагносика - много е верояно от там да излезе нешо, колкото и да не са в час някой диагностици! Май хвалеха Бобо в София!Steef - според мен е някой датчик, най-вероятно температурен, който е тръгнал да си ходи или не дава добър контакт. Ако си по в час от колегата, можеш да вземеш един уред и да замериш какво е положението по датчиците. И на теб една диагностика, преди да се правят изводи би ти била полезна!Поздрави!
                  Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

                  Коментар


                    #10
                    Имах такъв проблем еднократно на типото и го реших с откачане на минусовата клема на акумулатора за наколко минути - сиреч - ресетване на компа! Да е жив и здрав Бил Гейтс дет’ ме научи на тея чалъми!

                    Коментар


                      #11
                      Как не съм се сетил да го опитам това... Дано стане

                      Коментар


                        #12
                        за жалост НЕ това не помогна при мен тази седмица ще я карам по маистори...

                        Коментар


                          #13
                          Благодаря много за всички съвети, но проблема се оказа елементарен, колата се оправи една гумичка беше се скъсала и пречеше на жилото на газта да се връща!

                          Коментар

                          Working...
                          X