Реших да си слагам спортен филтър тип конус. Кажете каква марка да избера и откъде да го купя, защото си нямам идея къде се продават. Знам само че на Илиенци има разни ментета, но аз искам да е хубав, но и да не е много скъп - някъде към 70-80 лева максимум бих заделил.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за спортен филтър
Collapse
X
-
Вземи си филтър JR от ХЕЕД 91 - www.heed-auto.com - към 70 лева е риплейсмънт, а конуса мисля, че е малко по-скъп!Ето как изглежда риплейсмънта
BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
-
Аз по принуда сложих и на двете ни купета спортни филтри защото сина гръмна неговия за голямо учудване при каране на бензин и понеже бързаше за търново свалих от моето купе кутията с филтъра и след седмица същия случай та изхвърлихме кутийте и сложихме по един конус само че върху него сложих филтър за ширма който допълнително пречиства. Има много особен звук с този филтър и колата е доста по бърза.Обичам си работата.
Коментар
-
Между двата няма разлика ако питаш за вървенето (едва ли ще усетиш разлика и между обикновения), само че конуса е по гласовит
но за сметка на тва ще трябва да си поиграеш с монтажа и да му търсиш място от където ще смучи по студен въздух, демек по далече от мотора, докато реплесмънта само го слагаш и забравяш. Аз съм с такъв, не съм забелязал да падне разход или да върви повече колата както разправят по форумите, виж звука се променя малко към по добро
J&R е добра оферта хем са си хубави хем са на прилична цена, моя е 72 лева.
Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Значи разлика между двата има само в звука! Конуса "реве" повечеmvmrik написа:Чудя се дали да взема конус или риплейсмънт, какво ще ми препоръчате. Досега четох за конусите и разбрах че им е по-сложен монтажа, пък и някакъв топлинен щит трябва да се прави. Ако риплейсмънт варианта не е много по-зле от конуса съм по-склонен да взема такъв.
Бих те посъветвал да си купиш риплейсмънт
BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
Аз бих те посъветвал да си купиш конус. За истински филтър според мен K&N е марката. Трябва да го поставиш така че да взима студен въздух, а не да го боднеш посредата на мотора да смуче топъл въздух. След като му намериш място, си купуваш 2 парчета алумин слагаш едното отстрани на филтъра от страна на мотора а другото отдолу. Не е толкова сложно колкото си мислиш. Ако си изрежеш капака/калника и направиш дупка да влиза въздух тогава ефекта ти ще е много по-голям. Но тук вече и повече пари се искат.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар