Аз мога да кажа за Мареата - вземи си - няма да сбъркаш.Като всеки автомобил, и те си имат кахъри.Обаче проумей го - толкова са красиви, че всяко нещо им е позволено!
Колега, по утъпкана пътека вървиш Само ще ти кажа, че аз бях същия случай.Отначало беше Ауди,после Голф, та накрая категорично ФИАТ!!!Успех с избора и покажи снимки после на Фиата П.П. Бях изчел форумите на Ауди и Фолксваген...след като изчетох и този решението ми беше на 100%!
"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
Тошко, младежо, като за начало, отдели 100-200лв. от парите за колата и вземи някой и друг урок по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Имаш ОГРОМНА НУЖДА, повярвай ми. Чак после може отново да се опиташ да напишеш някакво изречение, но този път без правописни грешки. Опитай, не е трудно.А относно чуденката ти, за да не е съвсем офтопик това, което пиша, ми аз лично от малкото немски коли, на които съм се качвал, май само пасата ми допада изобщо като кола (чисто аматьорски). Голфа... това не е кола, това е голф. Само вземи някой, който разбира от коли (ако искаш, мога да ти пратя кординатите един пич, от Плевен, срещу скромна сума ще дойде с теб да те консултира и да прегледа колата, да няма някакви скрити дефекти та после да кълнеш италианските чикии). Успех с покупката, и дълго време да и се радваш безаварийно.И да не забравиш за правописа, срамно е грамотен човек да пише така!П.С.има и друг вариант за колата, която ще купиш - тя ТРЯБВА ДА ТЕ КЕФИ, каквато и да е, ако ще и голф 1 от 84г., все тая. Важното е на теб да ти доставя удоволствие, за да се грижиш за нея, и да и понасяш капризите и болестите (щото стара кола, неможе без да ходи при чичо доктор). Иначе каквото и да вземеш, все тая.Колега, хайде да не изземаш нашите функции с правенето на забележки...Все пак ако нещо те смущава има един бутон "докладвай на модератор" - ние ще се погрижим!Модераторски екип fiat-bg.org
"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Колега, щом те влече към италианка - не му мисли - дори и после да ремонтираш това-онова, поне като си погледнеш колата, трябва да ти трепва сърцето - както жената.
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Колега, щом те влече към италианка - не му мисли - дори и после да ремонтираш това-онова, поне като си погледнеш колата, трябва да ти трепва сърцето - както жената.
Прав си колега. Вярно е, че си имам фиатката от скоро ама всеки път като я погледна и й се кефя. Още като ми се зароди идеята да взимам кола се бях насочил към брава. Тогава даже не знаех за съществуването на този форум. Чувах от разни хора "Абе ти луд ли си фиат ще зимаш, мани ги тия жабари" - разправяха ми за разни голфове и астри, но аз си бях твърдо за бравата и не съжалявам. Нищо че сега май ще се ръсна бая кинта (ама аз като я взех вече 6 месеца нищо не съм сменял и взеха да се обаждат разни работи). Така че както каза колегата, ако те кефи, хич не му мисли.
Аз също съм доволен от моята Brava 1.6. Не съжалявам за покупката, независимо от това, че си оставам фен на немските автомобили. Коментара от "майсторите" е заради това, че не им разбират, но пък за това го има този форум .Все пак това са коли с доста нови технологии, които се появяват в другите марки със закъснение и по сервизите са още непознати.За да ремонтираш съвременен италиански автомобил ти трябват солидни познания по електроника(цифрова), които се срещат по-рядко в "разбирачите" и затова се шири такова мнение. За цената на консумативите и частите аз определям FIAT като доста евтина за поддръжка кола.По отношение на здавината, колега, загледай се по паркингите колко FIAT Bravo/a има след това отиди в някой голям сервиз и виж колко Golf III-ки има и си направи сам преценка. Най-важното за автомобил втора употреба е да е запазен. Не е от значение толкова марката.Няма да ти обяснявам един приятел с едно Subaru Legacy в каква трагедия се вкара, а уж това бил най-здравия автомобил в света. То не бяха термостати, радиатори, водни помпи и колата му пак завира като чайник.Така че УСПЕХ! Всичко опира до късмет и внимателно избиране
А аз както мразех жабарите, да се кача в италианска кола? Все едно моллата да удау две свински пържоли с червено вино...Дори бях създал теория, потвърдена и т емпирични изследвания, защо италианците са силни само в спортове които се играят без каска - защото не могат да намерят хора които доброволно да си сложат каска и да си развалят гелосаната прическа. Обаче визията на Бравока ми въздействаше и когато ми подхвърлиха идеята да си взема Браво ( това и през ум не ми минаваше ) си викам "А защо не?" Намерих форума, попрочетох това-онова и колкото пъти видех Браво се убеждавах, че искам точно това. И хич не ми пукаше за мнението на другите. Сега съм много доволен - 7 месеца, 9500 км => Сменени разпределителен вал, две кобилици, една бобина. Е и? Кефът струва повече от тези 400 лева. Слушай само себе си. Дори да сгрешиш не се коси. Каквото и да направиш, каквото и да стане, все се намира някоя ехидна физиономия да ти каже "Аз нали ти казах" Отнеми и удоволствието
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Значи един познат си взе БМВ 316 с 4 врати - същите коне - по-тежко от бравата. Аз бях купил за 30тина лева 2 гуми втора употреба. В Русе има едно кръгово дето е 100 метра в диаметър и в него се кара обратно на часовиковата стрелка и тия дето са вътре имат знак, че са с предимство и идващите чакат. И моя познат може да завърти на БМВ-то задницата на влизане в това кръгово - но аз със предно предаване го минавам половината на поднасяне и гумите хем ме изтеглят навътре, хем се пързалят настрани - взех му акъла на тоя моя познят де. С едно друго по-старо БМВ 318 - 1.8 ама не е двувалка - на полигона - мерим - мерим - мерим - 3 от 3 опита все аз го късам. С една калибра 2.0, обаче не можах да се преборя на старт. А аз не знаех, че е такъв звяр - взех я щото за същите пари имаше повече екстри и беше на по-малко години като дизайн и модел от голфовете например. На мен червеното на оборотомера ми почва от 7500 на голфа опасната зона е още от 6500 - за тва по двигатели се сравнявам също с БМВ-то. Между другото като купувах колата я взех с 200 евро по-скъпо от един баварец с 5 години по-дърт, без клима, на двойно километри, ама сега на части и разход ми е ефтинийка.
Никога не бих си купил фиат ама никога.Обаче май месец един колега ми даде кръкче на мареата си тд100.След две седмици мареата вече беше моя, аз естествено си имах кола и друга не ми трябвашено след това кръгче всичко се промени и сега имам две коли.А колегата ми си взе голф3 тдиоще го е яд ТД100 върви много ама разхода е 7.5/100 за jtd знам че е поне 1л по икономично
стига бе хора не ми казвайте, че 1 литър чак пък толкова ви бърка. фиат си е средно стат .автомобил, нито много претенциозен, нито скъп. ако е запазен няма да имаш грижи, ако е скъсан от каране и е на реални повече от 300 000 почват проблемите. всеобща заблуда е, че на 100-150 000 км и колата се била хвърляла. ресурса на мотора е над 400 000, освен ако не се кара зверски. като цяло не е лош избор
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Аз доста време карах Фиат Браво (момчетата от Варна, които са идвали по срещите на Алфа го знаят), сега го кара само брата. Преди да вземем Фиат бях силно негативно настроен към марката - имах лоши спомени от едно Ритмо на мой приятел, което уж беше голям звяр и много вървеше, (1.3, 68 коня), пък с по 5 човека с еднолитровата Корса му скрих шайбата. Другата причина за пренебрежителното отношение към марката, бяха приказките на точно такива разбирачи като твоите познати. Ама колко се били чупели, ама как ръждясвали (не че са поцинковани италианките, ама нали много разбират), ама как частите им не били скъпи, но много се чупели, ама какви кошници били ...Бащата взе Браво. Страхотен дизайн. Стабилност. Удобство - перфектни седалки, никаква умора след дълъг път. Невероятно управление... А как върви не е истина. Комшията си взе Голф. Бял. От наводненията. Една врата и 2 прозореца изобщо не се отварят и до днес. Да не говорим как бяха окъсени светлините. Целия двигателен отсек, багажника, салона до нивото на волана ... всичко беше в кал. Обаче цената ... нали е ГОЛФ! Вече не се говори с него. Щото кара ГОЛФ 3!Ако ти харесва колата, изобщо не се замисляй. Каквото и да вземеш, ако и да не е италианка, след това цял живот ще се чудиш какво ли щеше да е, ако беше взел тази кола, която си харесал. За това колко се чупели ... когато един ФИАТ се счупи е италиански боклук, а когато един немски автомобил се счупи, казват че е късмет (в по-добрия случай) или пък мълчат (как ще кажеш, че си си взел невероятен автомобил за маса пари, пък той се чупи така зверски).Италианката (Браво/Брава/Мареа) с нищо не е по-лоша от германката (Голф/Астра/Ескорт). Нито се чупи повече, нито гори повече, нито вози по-зле. Да не говорим за ръждясването. Обаче дизайна? Емоцията?Аз в момента имам Ровър 200. Там каква борба е, нямаш идея. Макар че и този автомобил слага немеца в малкия си джоб, настроенията са същите както към ФИАТ. Преди това имахме Ситроен Ксантия. Уникална возия и комфорт. Пак същата история - колко били гадни, как се чупели ...За финал (че стана много дълго) - не се доверявай на мненията на хора, които никога не са имали или са карали такъв автомобил. Те не могат да са меродавни. И не трябва. Гледай тук във форума колко доволни има!Да ти издам една малка тайна - автомобила, от който се печели най-много на нашия пазар, е Голф (3 и 4). Вземат ги под цените на Браво. А ги продават много над. Така че не се чуди, ако в много автокъщи те навиват точно за такъв автомобил
Fiat Bravo 1.6 16V 103 hp каталожни.
0-100 = 9.2 сек. Ами като дойде турбото ?
Оказах се на автомивката с един опел корса 95 г., а бе то имаше нещо като прагове останали по нея а иначе напудрена горката. Оня се проклинаше че я взел прди година и била кукличка а сега... А на мойто пунто, да не му е уруки, нема грам ръждица. Търсихме за сина някаква кола по-евтина, за него сега не му трябва скъп автомобил, исках някакъв фиат но не намерих. Заглеждах се и по голфовете ама те на същите години спрямо фиата много гнолочи бе хора, накрая намерихме едно рено 19 /91 г. / 1.7 пълна инжекция и доста запазено за 1600 лв и няма гнилочи. В карайна сметка каквото ти е по сърце и по джоб, важното е ти да си доволен.
FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Всичките ми познати като разбраха че си купувам фиат ( вклучително двамата ми братя ) ме скъсаха от базикно сега като пробваха Мареата май се навиват да си вземат( един от базиците беше: Как да си купя кола която производителя я е задраскал 4 пъти след като я е произвел. Има се предвид //// знака )
Коментар