Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с чистачки на пунто 1.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с чистачки на пунто 1.

    Вчера забелязах един проблем с чистачките си. Значи като пусна на 1-ва фаза (изчистване след което следва пауза от 1-2 секунди след което пак изчистване), махне няколко пъти след което като тръгне да забърсват се вдигат на 1-2 см от нулево ниво и спират. Чува се някакво "так так так так так" (сякаш върти моторче и се мъчи да превърти но пък чистачките са запецнали) и не иска да изчисти. Като пусна на следващата, си чисти без да спират. Пускам най бързата и те не забиват. Само на 1-ва фаза и то след 2-3 изчиствания на стъклото. А и не го прави всеки път. Направо не знам. На единичен ход (като бутна лостчето ч път нагоре) минава, изчиства си стъклото и се прибира и няма проблем Някой имал ли е подобни ядове. А забравих да кажа че става дума за Пунто 1, 94г. 1,1.

    #2
    И при мен се получава така отвреме на време колега а пробва ли като забие само да чукнеш навътре лостчето при мен тръгва.
    Fiat punto 1,1
    Fiat bravo 1,6 16v
    Fiat bravo 2,0 20v
    Honda civic 1,5
    BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

    Коментар


      #3
      Някъде имаше подобна тема, това се получава най-често от едно реленце, вътре при моторчето.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

      Коментар


        #4
        А къде е моторчето за чистачките ???

        Коментар


          #5
          Моторчето за чистачките е под предната пластмаса под чистачките пред шофьора, достига се до него като свалиш двете чистачки, и след това отвъртиш няколко винта които държат пластмасовата кора. Понеже от листа и разни боклуци се задръстват каналите които отводняват мястото около моторчето може да се получи че то "плува" във вода и оттам да даде фира. Поне при мен беше така. Чистачките ми се включваха когато си искат и се наложи да сменям ротора на моторчето, и сега всичко е ок.
          Фиат Пунто 1,2 HSD

          Коментар


            #6
            Здравейте и аз имам подобен проблем - чистачките не ми работеха с прекъсване, а единствено на по-бързата и по-бавната скорости. От вчера спря да работи и бавната скорост, та въпросът ми е причината в моторчето ли е или има релета, които трябва да подменя?

            Коментар

            Working...
            X