MrElectro написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква е цената на термостат
Collapse
X
-
Колата ти е произведена 10/1995 и е 103к.с.На www.axm-auto.com има проверка по VIN номер, там пишеш номера на рамата (ZFA....) и ще ти излезе всичко за колата ти.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
И аз сменях термостат съвсем наскоро. Марката е Vernet, на майстора го доставиха по куриер от Пловдив: 51 лв. термостат + 5 лв. за доставката. Видя ми се подозрително евтин, бях чувал за цена около 100 лв., все още не мога да дам отзиви.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
!!!
Там където пише: търсене и под него оригинален № ли да вкарам номера на рамата? (сори за глупавият ми въпрос)spark написа:Колата ти е произведена 10/1995 и е 103к.с.На www.axm-auto.com има проверка по VIN номер, там пишеш номера на рамата (ZFA....) и ще ти излезе всичко за колата ти.
Коментар
-
Re: !!!
Видях го къде е. Благодаря за информацията.marto_gp написа:Там където пише: търсене и под него оригинален № ли да вкарам номера на рамата? (сори за глупавият ми въпрос)spark написа:Колата ти е произведена 10/1995 и е 103к.с.На www.axm-auto.com има проверка по VIN номер, там пишеш номера на рамата (ZFA....) и ще ти излезе всичко за колата ти.
Коментар
-
!!!
Здравей.Значи като избрах по номера на двигателя, ми дава че (както е в случая Термостат): Само за моделите с два темп. датчика - произведени до 01.04.98г. По каталога на тази фирма ми дава че е с едни датчик.Tornado написа:От конвеера 1,6 двигателя слиза с един датчик до 01.04.98г. ,а след това с двата датчика.
Коментар
-
Значи колега, ако мотора ти е производство преди 98-ма термостата е с два отвора за два температурни датчици.След 98-ма на термостата има само един датчик - другия мисля че е изнесен на блока или главата(не съм много сигурен къде).Лесно се вижда какъв ти е термостата. Отваряш капака и поглеждаш в дясно на мотора до акумулатора. Там се намира термостата - корпус в който влизат/излизат 3 дебели маркуча един среден и един тънък. Отгоре на този корпус се намират датчиците - лесно се познават излизат кабелчета от тях. И така виждаш какъв ти е термостата - с два или с един температурни датчици. Но ако мотора е произведен преди 98-ма е с 2 датчика.Оригиналния каталожен номер на термостата за такъв мотор е 46523733 - вадих го преди 2 месеца от FIAT ePer.marto_gp написа:Здравей.Значи като избрах по номера на двигателя, ми дава че (както е в случая Термостат): Само за моделите с два темп. датчика - произведени до 01.04.98г. По каталога на тази фирма ми дава че е с едни датчик.Tornado написа:От конвеера 1,6 двигателя слиза с един датчик до 01.04.98г. ,а след това с двата датчика.
Мойта Брава е с такъв мотор , произведен 97-ма година.
FIAT Brava 1.6 16v '97
Коментар
-
Значи по всичко написано досега заключавам, че моята е с два температурни датчика. Ходих до магазин за авточасти там продавача ми изкара че е модел 6504.88, т. е. с два температурни датчика, така че ще поръчам такъв. А ти с какъв термостат си, каква марка и доволен ли си от него?tankov написа:Значи колега, ако мотора ти е производство преди 98-ма термостата е с два отвора за два температурни датчици.След 98-ма на термостата има само един датчик - другия мисля че е изнесен на блока или главата(не съм много сигурен къде).Лесно се вижда какъв ти е термостата. Отваряш капака и поглеждаш в дясно на мотора до акумулатора. Там се намира термостата - корпус в който влизат/излизат 3 дебели маркуча един среден и един тънък. Отгоре на този корпус се намират датчиците - лесно се познават излизат кабелчета от тях. И така виждаш какъв ти е термостата - с два или с един температурни датчици. Но ако мотора е произведен преди 98-ма е с 2 датчика.Оригиналния каталожен номер на термостата за такъв мотор е 46523733 - вадих го преди 2 месеца от FIAT ePer.marto_gp написа:Здравей.Значи като избрах по номера на двигателя, ми дава че (както е в случая Термостат): Само за моделите с два темп. датчика - произведени до 01.04.98г. По каталога на тази фирма ми дава че е с едни датчик.Tornado написа:От конвеера 1,6 двигателя слиза с един датчик до 01.04.98г. ,а след това с двата датчика.
Мойта Брава е с такъв мотор , произведен 97-ма година.
Коментар
-
Аз съм с BEHR - имам го от 2 месеца. За сега съм доволен - работи добре.marto_gp написа:А ти с какъв термостат си, каква марка и доволен ли си от него?
Като свалих предишния видях, че и той е същата марка, а по всяка вероятност стария е бил фабричниязащото беше със заводските скоби дето са еднократни.Но според мен термостатите са малко на късмет, така че успех.
FIAT Brava 1.6 16v '97
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар