Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 1.1 94 г. - фар работи само на габарити - ОПРАВЕН

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Пунто 1.1 94 г. - фар работи само на габарити - ОПРАВЕН

    Здравейте!Извинявам се първо, ако има подобна тема, но нещо търсачката не ми работи както трябва...Значи десният ми фар работи само на габарити. Аз довчера си мислех, че само нещо на къси не е добре, но като застанах отпред и погледнах... както работи левия на габарити, така е десния през цялото време. Тъпото е че даже уж онзи ден един ми сменя крушка за къси. И то после вечерта видях че няма никаква разлика. Излъга ли ме нещо не знам.Питането ми е дали може да е от някакъв бушон? Значи отзад вдясно не ми работи и на задна като включа, а крушката не е изгоряла
    Punto 1.9 JTD 2003
    Ex Punto 1.1 1994

    #2
    Ако е от бушон не битрябвало и другия да свети виж пак лампата може да е бил някой дефект.Ако не виж замери с един мултицет дали отива ток. А за задната сигурен ли си че не е изгоряла аз като си взех моето и двете лампи на задната бяха заминали + още 1-2.
    Fiat punto 1,1
    Fiat bravo 1,6 16v
    Fiat bravo 2,0 20v
    Honda civic 1,5
    BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

    Коментар


      #3
      без да съм 100 % сигурен мисля че крушката за късите и дългите е една и съща и ти е изгоряла... за габарита е друга крушка. щом скоро си я сменял/а - удари 1 юмрук на фара - може да светне - при мен се получаваше така... мисля че на таблото с бушоните, левите и десните светлини на отделни бушони...
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

      Коментар


        #4
        Ако този, който ти я е сменял я е "опипал" хубаво с пръсти по балона може пак да е изгоряла.
        Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
        --- в сърцето завинаги... ---
        Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

        Коментар


          #5
          На Бравото имах абсолютно същия проблем.Двама майстори" вървели "за града не напрвиха нищо.Единият даже ма съветваше-Нов фарРешението:Оказа се една пружина която с времето от тръскането се размества и масата изчезва -затова ти свети само габарита.Пружината се вади и леко се криви и обратно на фара.На Бравчо се налага да я намаствам на 30-40дни защото излиза от тръскането.Намира се отзад веднага след като махнеш капачката на фара .

          Коментар


            #6
            Оказа се че е от клемата, която се мушка на лампата. Една такава като окислена е и леко пукната. Като я наместих леко вече свети фара без проблем, но искам да я сменя тази, че ме дразни, а и сигурно пак ще прави проблем.Благодаря за мненията на всички!
            Punto 1.9 JTD 2003
            Ex Punto 1.1 1994

            Коментар


              #7
              Romeokton написа:
              Оказа се че е от клемата, която се мушка на лампата. Една такава като окислена е и леко пукната. Като я наместих леко вече свети фара без проблем, но искам да я сменя тази, че ме дразни, а и сигурно пак ще прави проблем.
              И аз съм със същия проблем, само че на левия фар. Първия път като зачистих клемата и изкара така няколко месеца и наскоро пак даваше проблеми. Почистих я отново, но решението е нова клема просто, иначе пак ще се прецака!
              Fiat Punto 1.7 TD

              Коментар


                #8
                Е, остава само въпроса дали има по магазините и колко струва дали знае някой...
                Punto 1.9 JTD 2003
                Ex Punto 1.1 1994

                Коментар

                Working...
                X