Значи предстои ми днес смяна на въпросния пистов ремък и ме интересува дали има някакви скрити изненади и като цяло как трябва да стане и за какво да внимавам...значи въпросния пистов ремък върти водната помпа и алтернатора, а сигурно и още нещо което не съм забелязъл...предполагам се разхлабва алтернатора и то служи за обтегач...или е от някоя ролка??....колата е крома 2.0 турбо 8 клапана...мерси предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на пистов ремък на двигател 2.0 турбо..как става?
Collapse
X
-
Re: смяна на пистов ремък на двигател 2.0 турбо..как става?
Колега доколкото аз се сещам на мойта Дедра, пистовия ремък се опъва единствено от генератора. Няма да имаш проблеми със смяната, само разхлаби генератора и го вадиш.borchev написа:Значи предстои ми днес смяна на въпросния пистов ремък и ме интересува дали има някакви скрити изненади и като цяло как трябва да стане и за какво да внимавам...значи въпросния пистов ремък върти водната помпа и алтернатора, а сигурно и още нещо което не съм забелязъл...предполагам се разхлабва алтернатора и то служи за обтегач...или е от някоя ролка??....колата е крома 2.0 турбо 8 клапана...мерси предварителноPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
-
мерси колега...но късно вече е готов....само от алтернатора е ....разхлабва се отдолу развива се отгоре,сваля се държача отгоре навиваш пълен десен , нанизваш ремъка ио по обратния ред...искаха ми 50 лева за тази манипулация
но си купих ремък за 10 лева с отстъпката и спестих 40 лева
а да ми е честито
FIAT PUNTO 1.7TD & MAZDA 323F & LANCIA PRISMA 1.6I.E. & OPEL ASKONA
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар