не мога да преценя темата дали е за газови или авто електроника, затова я пускам в консултации
Та въпросчето е следното- имам ключе газ/бензин, което е автоматично и е с вграден в него емулатор. искам да му резна кабела и да сложа едно друго ключе, което да си го скрия...сещате се- колата не пали нито на газ нито на бензин, когато превключвателя е прекъснат. обаче се чудя с този емулатор, дали ако някой път забравя да пусна захранването на превключвателя газ/бен от тайното си ключе и дам на контакт какво ще се случи с емелатора? няма да се задейства и съответно ще трупне грешка или понеже колата въобще няма да бъде на газ то няма да се налага да се включи емелатора? дайте пробван съвет
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ключ за превключване
Collapse
X
-
Според мен ако сложиш твое копче, ще предотвратиш само паленето на колата на газ. Иначе на бензин ще може да се запали, защото превключвателят не прекъсва тока на бензиновата помпа и на инжекциона.А откъде си сигурен, че касетофонът ще ти поиска код - повечето касетофони не искат код. А и замислял си се за момента, в който ще ти се наложи да смениш акумулатора?Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
за касетофона не сам сигурен, няма как да съм. четох теми, знам и твоето мнение по върпосаIvoMarea написа:Според мен ако сложиш твое копче, ще предотвратиш само паленето на колата на газ. Иначе на бензин ще може да се запали, защото превключвателят не прекъсва тока на бензиновата помпа и на инжекциона.А откъде си сигурен, че касетофонът ще ти поиска код - повечето касетофони не искат код. А и замислял си се за момента, в който ще ти се наложи да смениш акумулатора?
а ключето изключва инжекторите, иначе няма как като минеш на газ да не влиза бензин. в съвсем скоро време ще сложа и релето за помпата. ключето е изпробвано на други коли и бих казал, че е най-лесния и сравнителено ефикасен начин. за акумулатора я се сменя при мен я не, не моа го мисля отсега
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
точно за това съм писал цифра постовеAleko написа:що не пробваш със скрито ключе да прекъснеш заранването на въпросния ключ?
идеята е като забравя някой ден, че съм изключил захранването на въпросния превключваел газ/бензин то дали като дам котакт и съответно няма захранване и не се включи емулатора ще запише ли грешка.
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
значи и да сложиш ключе,колата ще запали на бензинпо добре прекасни кабела за контакт към компютъраако евентуално стане да не запали колата,то няма да натрупа грешка защото релетата на емулатора ще са на "позиция емулиране" (незнам как точно да го кажа,следователно няма от какво да натрупа грешка
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар