Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на ауспух на Пунто

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Смяна на ауспух на Пунто

    Колеги, предстои ми сериозен ремонт по ауспуховата система на колата - гърнетата са изгнили и се налага смяната им. Колата е Фиат Пунто 1,1 94г. 1) Катализаторното гърне е доста изгнило, решил съм да го махам. Чувам, че има места, където изкупуват катализаторите. Ако някой е извършвал тая процедура нека да сподели - къде да си занеса катализатора и да му взема някой лев.2) Каква марка гърнета бихте ми препоръчали (средно и задно) и най-вече откъде да се вземат. Гъвкавата връзка също е за смяна, ако може и за нея да кажете същото.3) Добър сервиз, в който да се извърши смяната. Ако смяната може да се комбинира с изкупуването на катализатора, още по-добре. (става въпрос за София).Ауспуховата система е следната:
    Прикачени файлове
    Fiat Punto S55 1.1
    Fiat Forever!

    #2
    Re: Смяна на ауспух на Пунто

    Punto_S написа:
    1) Катализаторното гърне е доста изгнило, решил съм да го махам. Чувам, че има места, където изкупуват катализаторите. Ако някой е извършвал тая процедура нека да сподели - къде да си занеса катализатора и да му взема някой лев.
    Ето един вариант: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=16115Ако се поразровиш - мисля, че имаше още един колега...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

    Коментар


      #3
      Според мен, най-добри в момента на пазара са "М-КОМПЛЕКТ".Изкупуват катализатори, сервиза в "Павлово" работи и в неделя.Не се лъжи по някакви измислени арабски дюкянчета.На Рено 5 сменени с българските "АСПО" 2002г не мръднаха 5 години, без намек на ръжда.Това е сайта на "М-КОМПЛЕКТ":http://emk-33.com/index.php?sid=b09d...c0bcМисля, че дават отстъпки за хора от форума.
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

      Коментар


        #4
        Аз на Пунтака смених всичко след катализатора, ама не съм много доволен, явно по-зле обезшумяват новите гърнета, та сега колата има едно дълбоко ръмжене...Първоначално беше зле, ама после ходих пак да ми сложат една тръбичка да извежда звука назад, иначе оригинално тръбата е скрита зад бронята и гледа надолу. Най гадното от всичко е че задното гърне си ми беше хубаво - средното дрънчеше и само него трябваше да сменя, ама уж за по-хубаво.Е само на мен ми прави впечатление де...Гърнетата са български, www.aspo-bg.com Поне не бях скъпи де - направиха ми отстъпка от сервиза където ги купувах - 80лв общо.
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

        Коментар


          #5
          И аз съм доволен от Ем Комплект, в Павлово им е сервиза за ауспуси и имат всичко. За изкупуване на катализатора не знам
          In Tipo Veritas

          Фиат Типо 1.6 DOHC
          Фиат Стило 1.6

          Коментар


            #6
            ако някой е махнал катализатора и го е сменил с резонаторно гърне на Пунто 1,1 може ли да каже какъв размер трябва да е то? на сайта на Ем Комплект са дадени само с размери - ф на тръбата и дължина. а и нещо не мога да намеря какви са размерите на оригиналното катализаторно гърне. идеята е ако може само да се вземат нещата от ЕмК, нещо аз хич им нямам доверие за сервиз.аз лично съм много изненадан от това че ги хвалите. аз съм чувал само лошо за тях. Нино и ринсуинд, вие сте първите хора, дето чувам да ги хвалите тия юнаци
            Fiat Punto S55 1.1
            Fiat Forever!

            Коментар

            Working...
            X