Колеги моя е грешката за което много се извинявам - в софия видях че стрелката на бутилката е в червеното и си помислих че е излапала всичко . Равносметката е 190 км с 18 литра при средна скорост 120 км/ч и 22 километра в града из София. Така съм малко по съгласен . Бихте ли ми казали и вие мнението си за този разход ?п.с.Между другото - гоних се с един рейс до 190 километра в час и тоя ме изяде
неможах да повярвам , щипех се по едно време данеби да сънувам.. ама не - болеше. Тия хора са луди ... как 200 километра с рейс бе ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
колко газ ви горят браво/и те 1.4 извън града
Collapse
X
-
Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
-
Между другото - гоних се с един рейс до 190 километра в час и тоя ме изядеRezko написа:Колеги моя е грешката за което много се извинявам - в софия видях че стрелката на бутилката е в червеното и си помислих че е излапала всичко . Равносметката е 190 км с 18 литра при средна скорост 120 км/ч и 22 километра в града из София. Така съм малко по съгласен . Бихте ли ми казали и вие мнението си за този разход ?п.с.Между другото - гоних се с един рейс до 190 километра в час и тоя ме изяде
неможах да повярвам , щипех се по едно време данеби да сънувам.. ама не - болеше. Тия хора са луди ... как 200 километра с рейс бе ...
Колега, как ги стигна 190 бре? По книга 1,4 12V развива 170.Мисля си, че описаните тук постигани скорости трябва да се умножават с коефициент 0,7-0,8 за да вярваме. В друга тема колега обясняваше как вдигнал 240 с Браво-то си
Утре очаквам да ги вдигне и някой с Браво 1,4 да ги вдигне 240 и да обясни, че е дописал килиметражаИзвинявам се за този
обаче не мога да се сдържа. То се разбра, че рибарите във форума сме много ама все пак...
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Не се коси,... стандартна грешка в километража 10% по евро-норми,дори наскоро беше коментирано.Така, че 190-19=171.Всичко си е в нормата.Иначе и моето Пунто пълни километража 180, но като извадя грешката си,"идва в книжката"!Lane Staley написа:И да си свирка, ние ще го разберем след ден-два. Той човека кара със свръхзвукова скорост :D
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Мен друго ми е интересно - как изобщо някой може да си вярва дотолкова, че да го напише тук?!?!?!?Аз имам същото Браво. Изправно е, имам му доверие и си поддържам скорост от 140. Но при 160 предницата олеква.А в това за грешката не съм напълно убеден. Може и да е заложено, но доколко е така е спорен въпрос. П.С. Не се заяждам но, те хванахNino написа:Не се коси,... стандартна грешка в километража 10% по евро-норми,дори наскоро беше коментирано.Така, че 190-19=171.Всичко си е в нормата.Иначе и моето Пунто пълни километража 180, но като извадя грешката си,"идва в книжката"!Lane Staley написа:И да си свирка, ние ще го разберем след ден-два. Той човека кара със свръхзвукова скорост :D
Иначе и моето Пунто пълни километража 180, но като извадя грешката си,"идва в книжката"!
Спомняш ли си спора ни за скоростта?Чел съм много твои постове и мисля, че често с право триеш сол на главите на някои колеги, но тогава не беше прав. Обаче това ще го загърбим на по бира. Съгласен?
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Грешка та грешка - ами ако километража греши в другата посока и към тези 190 трябва да прибавим 19?Аз лично съм привърженик на идеята за понижени от производителя показатели. Същото като с маслото - буквално трябва да ти изгори 3-4 литра на 10 000 за да го приемат за дефект. Тук мисля че е същото - дават максимална скорост и ако не я постигнеш - спокойно можеш да отидеш да направиш рекламация (ако колата е нова разбира се. Надали някой мисли за нас, дето новите ни коли се раждат директно в пубертета
). Та това презапасяване съчетано с малко попътен вятър и малко надолнище могът да направят скорост от 190 напълно реална за тази кола. Виж 240 може да развие на кукуво лято ... но това е друга тема.
Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
Колега, не ми се играе да смятам, но 190км/ч са около 50 метра в секунда. Освен това максималната скорост се определя от оборотите на двигател, трансмисия. Разлика от 20 км/ч спрямо заложената по книга е много.Чета какво ли не за развити скорости, но истината е една - веднъж ми се наложи да бързам и по магистралата от Чирпан до София поддържах скорост от 140 ( с изключение на един кофти участък около Пазарджик ). За целия този път ме изпревариха около 7-8 автомобила. Е как става това? 140 не е кой знае каква скорост. А ако сложим прословутата грешка, то съм карал със 120. И ще изпреварвам всичко по пътя?Леле, е*аси Офтопика.kkp написа:Грешка та грешка - ами ако километража греши в другата посока и към тези 190 трябва да прибавим 19?Аз лично съм привърженик на идеята за понижени от производителя показатели. Същото като с маслото - буквално трябва да ти изгори 3-4 литра на 10 000 за да го приемат за дефект. Тук мисля че е същото - дават максимална скорост и ако не я постигнеш - спокойно можеш да отидеш да направиш рекламация (ако колата е нова разбира се. Надали някой мисли за нас, дето новите ни коли се раждат директно в пубертета
). Та това презапасяване съчетано с малко попътен вятър и малко надолнище могът да направят скорост от 190 напълно реална за тази кола. Виж 240 може да развие на кукуво лято ... но това е друга тема.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Ехее ... а ако не бързаш с колко караш по магистралата? И мен ме изпреварват малко коли (аз поддържам 140-160 по магистралата), но тези дето ме изпреварват го правят качественно. В смисъл докато ги видя в огледалото за обратно виждане и вече ги няма. С колко ли карат те? С 170 може би? ХАХАА за максималната скорост си прав че се определя от обороти и трансмисия, но тя никога не е изчислена да е в червения сектор на последната предавка. Не казвам че е полезно но не е невъзможно!Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
А ти не допусна ли, че колата може да е била в някой горе-долу на твоите години и този някой да са го натопили пред мен после? А и бой щеше да яде.Lane Staley написа:Спомняш ли си спора ни за скоростта?Чел съм много твои постове и мисля, че често с право триеш сол на главите на някои колеги, но тогава не беше прав. Обаче това ще го загърбим на по бира. Съгласен?
Естествено, че става дума за синът ми.Не съм толкова изкукал, че да карам дизелов автомобил на максималните му обороти през лятото
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
1 - извинqвам се за англиискиs но не съм унас и тук нqма кирилица2 - 4е предницата улекжа - жqрно е , 4е е на 6 хилqди и не знам колко оборота - и тожа е жqрно , 4е от софиq към пазардйик е нанадолно .. съ6то е жqрно , ама жи казжам колко показжа6е километрая ( тжа 4е лъйе е едно на ръка) ... а за реиса какжо да кайем ..За такива случаи има конвертор от латиница на кирилица - долу вляво подполето за писане, така че няма оправдание! Поздрави kiro_of_the_dayFiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
тел. 0883437022
Коментар
-
Принципно и аз съм съгласен за това че в книжката пише максимална скорост 170, но и според мен при подходящи условия е възможно постигането на по добри резултати. Като имаме предвид че при 4000 оборота скоростта е около 125-130км/ч при максималните 6500 след които почва червения сектор с колко ще се движите? Аз лично за проба съм постигал и по добри резултати от 170 но някакси не се чуствам комфортно и за това с повече от 160 не карам. А за това колко ви е верен километража може да си направите сверка с КАТ стига да ви се плаща глоба. Достатично е да минете с леко превишена скорост покрай някоя патрулка и веднага ще разберете верен ли е.
Коментар
-
С риск да ос*рем темата още повече - колега Lane Staley, колкото и да не ти се вярва аз съм вдигал 180км/ч на Тракия между София и Пазарджик, по леко надолнище, разбира се. Също така педала на газта имаше оооооооще малко дерман за натискане. Не знам в какви обороти, защото нямам оборотомер. Ако не вярваш ще те кача на поход до Пазраджик, където ще черпиш една каса бира , когато километража удари 180
Иначе за 240 и дума не може да става :D Колега Резко, сравнително точна проверка на разхода се прави само от пълна до пълна бутилка, при това на една и съща газ колонка, така че изобщо не гледай стрелката за нивото на газта в бутилката.
M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
айде почна се пак безсмислен спор ..
Надали разликата в замерването ще е повече от половин литър Още нещо странно - сега бях в София и на връщане реших да си направя експеримент - пуснах климатика и я закотвих на 110 - изненада пак 10 литра
Чудя се дали този клапан за високите обороти ( дето пуска газта) не е прекалено развъртян ? може ли да е от това , щото на отиване нправи 7 със 100 и климатика пусках даже замалко ... или пък съм случил на кофти газ ?
Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
тел. 0883437022
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар