на топло е при Браво5-10 мин след изключване на мотора
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Сега вкарах колата за леко размразяване на топло,ако знаете колко лед има отдолу на кората от горанат страна,направо ми се реве,около полуоските е ледена епоха,а аз се чудя защо имам жестоки вибрацииии...............
Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Преди малко на околовръстното с 90км/ч имах доста осезаеми вибрации на волана. Дано да е от някакъв лед както ти казваш, тамън се чудех от какво е и като влезнах тук и прочетох мнението ти малко се успокоих :P Лошото е че тази нощ беше в гараж и би трябвало да се е стопило каквото е имало, но..Mury написа:Сега вкарах колата за леко размразяване на топло,ако знаете колко лед има отдолу на кората от горанат страна,направо ми се реве,около полуоските е ледена епоха,а аз се чудя защо имам жестоки вибрацииии...............
Grande Punto 1.4 16V 95hp
Коментар
-
При теб по вероятно е от лед по джантите,при мен не вибрира волана,а мотора,и предава по купето,и се получава резонансNocturne) написа:Преди малко на околовръстното с 90км/ч имах доста осезаеми вибрации на волана. Дано да е от някакъв лед както ти казваш, тамън се чудех от какво е и като влезнах тук и прочетох мнението ти малко се успокоих :P Лошото е че тази нощ беше в гараж и би трябвало да се е стопило каквото е имало, но..Mury написа:Сега вкарах колата за леко размразяване на топло,ако знаете колко лед има отдолу на кората от горанат страна,направо ми се реве,около полуоските е ледена епоха,а аз се чудя защо имам жестоки вибрацииии...............

Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
На Бравото са много ниски ниските предавки имам чувството, просто скоростите не са проектирани за зимни условия... при дизела оборотите са по принцип по ниски и може да тръгнеш по-плавно когато искаш (защото виждам, че е дизел алфата)Mury написа:При мен не е така,дори и в неутъпкан сняг АСР-а си помага,а мойта кола не е като да няма въртящ момент,и тя върти много гуми на леда,но АСР-а не и дава......................Boyo написа:този брейк асистънт как се води при италианците точно?бравото има ABS и EBD на всеки модел, плюс emotion и dynamic имат ЕSP/ASR/Hill holder пакетиначе както писах, на първа скорост ако е малко помеко (неутъпкан сняг примерно) лесно закъсва и никакво asr не помага - не знам дали е инжинерен или компютърен проблем, но си превърта с лекота
Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion
Коментар
-
По-рано бях писал, че на нова година в едно село заседнах - в тъмното бех паркирал в един кално-снежен участък, при първото превъртане на гумите колата пропадна надолу върху много сняг и два камъка и провисна (едната ми гума беше във въздуха буквално). Тъй като нямаше кой да ме тегли, а беше на баир и трудно за бутане - с крика съм я вдигал докато изкопам всичко отдолу , че после да могат по-лесно да ме бутнат хората. Така че като закъсате да знаете - вдигате на крика и така... Но си бех сам виновен за тоя случайИначе на утъпкан сняг е префектна, на петрохан преди седмица беше мнооого снега (утъпкан от снегорините) а минах без вериги, без нищо, невероятен кеф беше да се шофира тази кола и се чувствах много сигурен (това , че от двете страни на пътя имаше метър и половина канара сняг също помогна за липсата на страх)Nocturne) написа:Е Любо аз вчера на нашия паркинг закъсах много лошо и 40мин поне нямаше излизане. След като с бутане и гребла не стана, един съсед взе от някъде една кирка и разбихме леда под едното колело някакси и излезнах. Тая зима ни разби
Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion
Коментар
-
Ей това с крика не го знаех, хитро.Абе на никакъв сняг не е добре. Понеже сме с 4 коли нашата фирма и ги карам всички постоянно...по зле от Бравото няма. Пунтото как си пердаши не е истина, никакви проблеми. Аз съм ’’по корем’’ навсякъде. Още повече кола като Бравото, която има лошо сцепление дори лятото, сега зимата на лек сняг дори като е какво се получава...никакво сцепление, то просто го няма. И няма никакъв кеф поне според мен, освен да се кефя на занасянето наляво надясно ако давам много газ.boyo написа:Така че като закъсате да знаете - вдигате на крика и така... Но си бех сам виновен за тоя случайИначе на утъпкан сняг е префектна, на петрохан преди седмица беше мнооого снега (утъпкан от снегорините) а минах без вериги, без нищо, невероятен кеф беше да се шофира тази кола и се чувствах много сигурен (това , че от двете страни на пътя имаше метър и половина канара сняг също помогна за липсата на страх)
Коментар
-
За това съм съгласен, на лед спира учудващо добре! Като цяло при Спорта спирачките са уникални и никога не съм имал проблем да спра. Дори когато ми набият рязко спирачки пред мен съм могъл да дозирам спирачката в такива ситуации, защото ако возя някой до мен ще му причиня голям дискомфорт, бил съм сигурен и че с плавно натискане мога да спра. Волана можеше и да е по-директен, чак светкавично не бих казал :Pboyo написа:Като за начало лекотата , с която се върти волана помага да реагираш светкавично на всяко хлъзгане и поднасяне. Другото е, че абс-а бачка добре и колата спира прилично дори на ледМоже би и гумите имат значениеGrande Punto 1.4 16V 95hp
Коментар
-
Да, Гранде е. Достатъчно високо и макар че е със зимни гуми на 6 години се справя добре.Момчета някой да знае сигнала за несложен колан може ли да се изключи от някое меню в колата или знаете ли как мога да го дезактивирам?Не ме разбирайте погрешно, аз карам само с колан, но са го направили бая тъпо. По принцип пищи след 30км/ч, но когато форсирам на място (затънал съм в сняг примерно) и то си мисли че съм с над 30 и почва да пищи, а аз съм на място затънал, и слизам от колата, рина под гумите-качвам се, рина под гумите-качвам се...и съм изнервен до краен предел, а това нещо пищи ли пищи.vital написа:А Пунто, ако имаш предвид Гранде - да, за клиренса/просвета си е много добре
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар