OFF: Аз пък мисля, че ’Mazda’ от доста време не е японския автомобил, за който го мислят всички, а си е чисто преоблечен (скъп) ’Ford’.... каквото е и ’Volvo’
Не, че са лоши автомобили, дори напротив, но просто неса това, за което ги представят всъщност.Единствените защитници на японското качество, според мен са ’Subaru’!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"New Bravo"-впечатления, мнения, цени и коментари!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
по ред на номерата - не мисля че има проблем с боятаколата си я мия сам (защото по мивките са леваци, а и химията изобщо не ми харесва) и не съм забелязал да се драска лесно или лющиестествено при черното от некадърно миене веднага се получава т.нар паяжиназа прозорците - не зависи от аларматафункцията идва от самия автомобил и даже е описан в книжката...освен това АИ слагат на всички еднаква аларма, която даже е оригинален аксесоар
Коментар
-
Момци, с четка САМО джантите - нищо друго по колата
Перете гъбата след всяко миене и НЕ ползвайте безконтактно или Меглио - нищо, че вършат страхотна работа, таковат-таковата на лака!Подсушавате само с гюдерия и евентуално силиконово перо за едрата вода, а стъклата не ги търкайте с вестници, че мастилото пуска без да го виждате с просто око.
Коментар
-
Четките в 5 минути са напълно безопасни, стига да няма едра мръсотия, както спомена Sev...Относно боята - не е мое впечатление, колегите в британския форум се оплакваха, може да е имало обективни причини...Kuku написа:Момци, с четка САМО джантите - нищо друго по колата
Перете гъбата след всяко миене и НЕ ползвайте безконтактно или Меглио - нищо, че вършат страхотна работа, таковат-таковата на лака!Подсушавате само с гюдерия и евентуално силиконово перо за едрата вода, а стъклата не ги търкайте с вестници, че мастилото пуска без да го виждате с просто око.
Коментар
-
И аз така - с една раница джаджи и на автомивката...Моята не я подсушавам (предимството на белия цвят) - само покрива бърша, че там личат петната. Задължително минавам с пастиране и гланц, ефектът е страхотен. Не само за блясък, но и колата постоянно е с тънък филм, който все пак пази лака донякъде...Sev написа:на мивките на самообслужванекато си нося гъба , шампоан и гюдерия за подсушаване...знам че с четка може би е по-добре, но внимавам първоначално да сваля едрата мръсотия
Коментар
-
Онзи ден минах през нашия оторизиран представител на ФИАТ,той е и фирмен сервиз на Субару.Вътре два качени на подемниците,трети чака отвън,а халетата на ФИАТ-празни :D .Едва ли всички сменяха консумативи едновременно.В най-добрия случай имаха сервизна акция за дефект като Тойота.Kuku написа:OFF: Аз пък мисля, че ’Mazda’ от доста време не е японския автомобил, за който го мислят всички, а си е чисто преоблечен (скъп) ’Ford’.... каквото е и ’Volvo’
Не, че са лоши автомобили, дори напротив, но просто неса това, за което ги представят всъщност.Единствените защитници на японското качество, според мен са ’Subaru’!
Bravo 1.4T-jet 120 Primo red106
Brava1.4SX
Коментар
-
Мазда СА това което бяха и 100 000км тест на Мазда 6 го показа. За това и са толкова скъпи. Плюс това са Made in Japan. Едно време Маздите бяха НАЙ-ЗДРАВИТЕ японски автомобили, сега не знам най най ли са, но определено са на нужното ниво! А колегата с Бравото, пич хубави са ни колите, но не мисля че това което си видял значи нещо... може да влезнеш в форума на Субару да разгледаш. Там почти няма теми свързани с проблеми и някой като се похвали с ново такова му пожелават 1 милион км да и направи, което е постижимо с тези автомобили. Ще използвам и да ви попитам понеже стана въпрос за миене, знаете ли дали миенето с тези Еко препарати на растителна основа което е без вода влияе зле на боята? Значи в CCS има такава автомивка и в Baumax, момчетата чистят с едни меки кърпи и препарати които приличат на тези с които се пръскат цветя. Чистят наистина добре и е безводно, което е добре за колата от гледна точка на това че не няма вода която да влиза навсякъде буквално както при пароструйката.yuliyancho написа:Онзи ден минах през нашия оторизиран представител на ФИАТ,той е и фирмен сервиз на Субару.Вътре два качени на подемниците,трети чака отвън,а халетата на ФИАТ-празни :D .Едва ли всички сменяха консумативи едновременно.В най-добрия случай имаха сервизна акция за дефект като Тойота.Kuku написа:OFF: Аз пък мисля, че ’Mazda’ от доста време не е японския автомобил, за който го мислят всички, а си е чисто преоблечен (скъп) ’Ford’.... каквото е и ’Volvo’
Не, че са лоши автомобили, дори напротив, но просто неса това, за което ги представят всъщност.Единствените защитници на японското качество, според мен са ’Subaru’!Grande Punto 1.4 16V 95hp
Коментар
-
миенето трябва да не уврежда боята и останалите детайли основно да не драска лака, да не му вреди (матиране, избледняване) и подобниа "миене" почти на сухо не ми вдъхва доверие по отношение на драсканетоNocturne) написа:Ще използвам и да ви попитам понеже стана въпрос за миене, знаете ли дали миенето с тези Еко препарати на растителна основа което е без вода влияе зле на боята? Значи в CCS има такава автомивка и в Baumax, момчетата чистят с едни меки кърпи и препарати които приличат на тези с които се пръскат цветя. Чистят наистина добре и е безводно, което е добре за колата от гледна точка на това че не няма вода която да влиза навсякъде буквално както при пароструйката.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар