Имам следния въпрос. Да речем пазаря кола регистрирана на инвалид. Не ща да плащам таксите, продавача също. Възможно ли е чисто юридически да се направи такова пълномощно че собственика да не може в един момент да си я вземе? Или наследници да измислят претенции...или...или...? Сещате се. От едната страна чувам ’ти с това пълномощно можеш и да я продадеш ако искаш" а от другата " бе да ама на талона е неговото име". Моля за съвет!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
юридически въпрос - пълномощно...?
Collapse
X
-
разбира се, че има начин да си оправиш всичко юридическино ти трябва човек който да знае всичките подробноститова което аз съм чувал, е че и наследниците му трябва да подпишат някакви декларацииако не потърси правна консултация, не вярвам все още цените да са като в щатите по 100 зелени на чассъветвам те примерно ако си от софия да отидеш на патриарха номер5
Коментар
-
пълномощно
така ще напишете пълномощното че ти си я купил на негово има с твой пари и че имаш право да го представляваш пред /него препесвам точно от моето но гору долу е /1 КАТ 2 Социални служби -най важно 4 местна администрация -съвета и даначни 3 за получаване на винетка и син талон -важно 5 да напускаш страната ако трябва иначе ако не пише това винаги ще трябвада го викаш то така и така вингаги ще ти трябва неговата лична карта да доказваш че е чжив- демектова е рис ако нее много здрав инвалида иначе не плащаш данак и винетка и с синия талона можеш да слираш на определени места а за по сигурно може наследниците да напишат по една декларация че нямат и нама да имат претенции за колата но ти трябвада си плашаш там каквото трябва за нея като застраховки и глоби ако тия работи не ги пише в пэълножмощното вярно може да стане една както е имало и служай
Коментар
-
Не е дълга и широка. Отиваш при произволно избран нотариус и му казваш какво искаш.Тия пълномощни колегите ги бълват без замисляне - нищо сложно. И не е скъпо.Има и малък трик естествено, но няма да издавам те си знаят ...
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Прави се предвaрителен договор за продажба в който се упоменвва че ти си платил пред нотариуса а собственика се задължава да ти прехвърли собственоста след изтичане на срока на инвалидното право.Наследниците губят всякакви права и се задължават като наследници да изпълнят договора.Друг е въпроса че ,докато си изкарат удостоверение за наследници /ако нямат голямо желание/ може да мине доста време.
Коментар
-
колега, киро ти го каза. всеки нотариус срещу прилична сума /10-15лв/ ще ти изготви пълномощно.риска е ако собственика на мпс-то почине през тези три години... но и за това си има цака!Мемо, приятелю, договора за които споменаваш по-горе ще се счита за Нищожен!Candid написа:даммм....дълга и широка...няма стане значи."То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
Коментар
-
Не си се объркал - така е - аз съм с такава.pugsy написа:я тука значи инвалидните коли имат право на безплатна винетка или съм се объркал
Коментар
-
Прав е колегата toko.MEMO написа:toko написа :Мемо, приятелю, договора за които споменаваш по-горе ще се счита за НищоженНека да не спорим ,но наслеството включва не само права а и задъжения.
Коментар
-
Имат я и още как. Ама е малко врътня у социалното. Ама спестяваш 67 лУева. Ако не си си извадил може и сега да го направиш нищо, че не цялата година. Аз като я вкарах си я взех нищо, че имаше 3 месеца до края на срока на винетката. Имаше някъде тема за тва ама чичето като затри далаверата /ега не му става пишлето/ сигурно е зачезнала некъде.......pugsy написа:я тука значи инвалидните коли имат право на безплатна винетка или съм се объркал
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар