pakumba написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да различа разпр. валове от типо 1,4 и 1,6
Collapse
X
-
проблема е, че не съм сигурен, ако бях досега да съм го сменил. обаче проблема не е в горивната смес, понеже и на газ и на бенз си върви все едно, т.е. все едно не върви на ниски. просто за друго не се сещам. компресията е добре, гарнитурите също, не мога да си го обясня. сега е на разбирач и може и сам да се справи, но все пак няма да ми е излишно и аз да проверя за вала. ти каква идея имаш?sachma написа:Защо си сигурен, че това че не върви в ниски обороти е непременно от вала?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
На комшията ей така не му вървеше в ниските и се оказа, че проблемът дори не е механичен.Смени моторче за обороти на празен ход, температурен датчик, термостат(сичкото това се беше прецакало), както и още някакъв датчик(май беше тоя за оборотите-скъпичък беше).И колата литна.Мисълта ми е, че е много вероятно твоят проблем да не е от вала, а да се изръсиш доста пари за нищо...Що не пробваш една диагностика?N.Y. State of Mind
Коментар
-
мда, ама при мен стаа въпрос за 2-те горива бенз и газ. а на газта това й е хубвото, че изключва всичките тези датчици освен този за оборотите, но той влияе на искрата и ако прекъсваше щях да забележа. този твой комшия има ли газ? ако му е пълна инжекция моторчето играе и на газ, но при мен то просто бута механично дросела и не може да променя сместта, докато при пълна инж. променя постоянно сместта като намаля и увеличава въздуха.sachma написа:На комшията ей така не му вървеше в ниските и се оказа, че проблемът дори не е механичен.Смени моторче за обороти на празен ход, температурен датчик, термостат(сичкото това се беше прецакало), както и още някакъв датчик(май беше тоя за оборотите-скъпичък беше).И колата литна.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
темп. датчик го отписва изцяло, той казва на двг като е на бенз каква да е сместта според температурата на колата- като е студена казва, че трябва да е богата и така като вдигне еди каква си темп. вече спира да играе напълно, казва, че може да си подава каквато иска смес, понеже колата вече е топла. а термостата играе само по 1 начин- ако седи винаги отворен и колата не може да загрее то я караш постоянно студена, съответно може и да е малко по-спъната, но малко. оттам почва да бърка и въпросния датчик и т.н., но при положение, че си загрява нормално каруцата и той отпада. а и невървенето ми не е пренебрежително малко, а супер осезаемо не върви на ниски, а на високи върви. изключвам и реглажа на клапаните, щото са прясно регулирани.sachma написа:Неговата беше моно, бензинка без газ.Не съм съгласен,че газта отписва темп. датчик и термостата, а те знаеш, че си влияят на вървежа.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар