Относно Брава/Браво Разход на гориво дизел/бензин/газ/метан
Здравейте колеги,Я кажете колко ви горят италиянките. Интересно ми е какво е отношението газ/бензин/метан/дизел.Имаме Брава 1.9 TD 75 hp градско гори долу горе 8 литра, а извънградско при нормално каране 100 -110 Км 6,5 литра.Кажете си мнението Моля
Браво 1.6 16V Бензин/МетанБензин:В центъра на София >>10.5лизвънградско >>7-8л (120км/ч)Метан:В центъра на София -- за 8.5лв >140Кмизвънградско -- за 3.5лв >100Км (100Км/ч)
Айде бе колеги, дайте още да се орентирам, че съм хвърлил мерак на една Брава 1.6 16V 103 к.с. Искам да разбера ако и сложа газова уредба(газов инжекцион) колко ще ми гори. Дизела е ясен карам го вече
От 3-4 месеца карам Браво 1.2 16V и ето какво съм изпял да измеря с точност до сегаДва пъти съм засичал на пълен резеровар (за бензин става въпрос само)Първия път ми даде 8/100л при положение, че към 1/4 беше извънградско с каране колата във високи обороти, а и из града я настъпвах стабилничкоВтория път ми даде 7.4/100 с 1/6 извъградско. Този път и в града и извън него карах без да натискам особено много, но този път колата си отстоя около час и половина с включен двигател докато чаках един булдозер да разчисти пътя софия-самоков
Айде бе колеги, дайте още да се орентирам, че съм хвърлил мерак на една Брава 1.6 16V 103 к.с. Искам да разбера ако и сложа газова уредба(газов инжекцион) колко ще ми гори. Дизела е ясен карам го вече
Карам точно тази конфигурация Браво и да те попитам - защо тая пуста газ??? С 20 лв минавам 120-130 км градско (около 8-9 л/ 100 км), а извънградско пада дори под 6 като карам кротко... С газта или ще скопиш колата или ще трябва да се простиш с много кинти, за да сложиш читава уредба (BRC примерно, ориентировъчна цена около 1000-1500 лв).... Ма и двата варианта не са оферта, поне според мен...
Бензин съм засичал по-точно само на извънградско лятото с включен климатик и претъпкана кола с хора и багаж 7,4 л. при 100-120 км/ч.Градското ми е около 13-14 но това са супер груби сметки от едната седмица в която си карах колата на бензин преди да сложа метановата уредба.Метан:Градско - между 5.5 и 7 лв./100 км.Извънградско 4 лв. на 100 км.
Прегледай и варианта за метан ако имаш под ръка метан станция.Бутилката е 45 литра и тежи 45 кг (което не е много). Градско ще минаваш около 130 км. извънградско над 170.На мен ми се върза 1300 лв. като се изплаща за 8-9000 км които съм ги минал за 5 месеца и половина.
Коментар