Колеги,някой знае ли как да си сменя лампата в пепелника на пунтото (май трябва да е под запалка някъде) - трябва ли да сваля цялата пластмасова кора около скоростния лост и да разглобя пепелника или има и по лесен начин?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за лампа на пепелника на пунто
Collapse
X
-
това около запалката цялото се вади, за зеленото говоря. то е на щипки. като го извадиш от гнездото отдолу е лампата. поне така е на повечето коли, на пунто не знам да не е случайно различно, КОЛЕЖКЕheraldita написа:да, точно тази около запалката имам впредвид
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re: запалка
Вчера сменях въпросната лампа, защото се оказа изгоряла и при мен.Не става с изтегляне на запалкатаkluchar написа:там е лампата и се вади като извадиш цялата запалка има едно зъбче и то обикновенно са чупи при изваждане .Затова по внимателно .
Отстрани на запалката седи въпросната лампа в един кожух. Дупката е много малка за да излезе. Трябва да свалиш кожуха и тогава излиза, но за да направиш това, трябва да се разглоби барчето (конзолата между седалките). Бая играчка си е, но после е кеф
Смених си и кушките около регулаторите на парното, така и така свалях тия неща
Сега свети като ден :D
http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Точно тази вечер мислех да отворя тема за тия лампи, но видях че някой ме е изпреварил. От известно време спряха да ми светят точно въпросната лампа на запалката и лампите, които осветяваха конзолата на парното. Дали според вас са изгорели всичките наведнъж или може и някъде другаде да е проблема. Иначе лампите които осветяват бутоните за загряване на задното стъкло и задните фарове за магла си светят. Кажете какво да правя. Има ли показано някъде как се сваля цялата измишльотина за да стигна до тях?
Коментар
Реклама
Collapse

П.С. Голямо разглобяване падна! Ако нямате здрави нерви, по добре пушете на тъмно.
Коментар