Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с дупка в блока!!!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с дупка в блока!!!

    Днес свалих двигателя и се оказа че теча е от дупчица в блока на двигателя. Първоначално беше колкото върха на игла, но като я почовъркахме се оказа около 2 на 3 мм. така че колеги чакам идеи как да я отремонтирам.
    Прикачени файлове
    Fiat Palio 1,2

    #2
    Това не е ли Алуминий? Блока не е ли чугунен?Както и да е де....имам един познат дето заварява по-екзотични метали и навремето ми заваряваше един алуминиев кожух на скоростна кутия.За дупка 5 на 6 см с негова материал ми взе 30лв.Потърси някъде при теб заваряване на цветни метали (ако е AL) и ще го направят за нула време.ако е чугунен няма много сигурен метод че ще стане (цепи се до заварката най-често) и трябва да е в по-сигурен сервиз където се нагрява целия блок равномерно,заварява се и после се охлажда бавно няколко дни.Другия вариант е някое от тези там уж течни метали и т.н. ама....никой не знае...
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

    Коментар


      #3
      Почистване с нафта/газ и заварка на аргон?!

      Коментар


        #4
        Да мисля че е от алуминий или негова сплав. Благодаря за съвета. Ама си мислих не се ло проверява навътре дали няма проблем?
        Fiat Palio 1,2

        Коментар


          #5
          А виж за това вече идея си нямам.Иначе има такъв метод - прави се снимка на материала и се гледа за вътрешни дефекти (шупли,пукнатини и т.н.).
          Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

          Коментар


            #6
            става и стечен метал ама заварката е по сигурна,на ул оборище мисля че е ном.4 има заварчик на аргон и подобни ,казва се джамбо и е голям спец ,пробвай при него
            типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
            хюндай акцент 1.5 CNG
            киа каренс +метан

            Коментар

            Working...
            X