Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Луфт на волана на Типо

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Луфт на волана на Типо

    Колеги дайте съвет как би могъл да се отстрани следния проблем на Типото:Още като я купих забелязах ,че волана има луфт и то не малък, но момчетата от сервиза където ремонтирах това онова казаха, че това не може да се оправи. Освен това лостчето ,от което се променя височината на волана не може да го позиционира добре и най малкия натиск при паркиране например луфта се увеличава още повече! Идеи или майстор с идеи?
    Alfa 145 1.9 JTD

    #2
    Само не разбрах дали луфта е нагоре-надолу (коеото прави виновно въпросното лостче) или е като въртиш (т.е. като го връткаш наляво-надясно да има луфт при който въртиш ама колелата не мърдат).Луфта на волана (при втория случай) може да е от следните причини - разбито каре долу преди рейката (ама от ноего луфта е малък и дзънка като въртиш),разбита рейка,разбити вътрешни накрайници на рейката или разбити външни накрайници на рейката.Всичките изборени се оправят ама срещо съответните пари-каре на волана никога не съм сменям и идея нямам как се прави и колко струва.-рейката ако е износена и луфта е от нея има две опции - рециклиране (незнам колко струва) или нова рейка (без хидравлика е 110лв.)-вътрешни накрайници на рейката - 24лв. на брой (и със и без хидравлика е такава цената)-външни накрайници на рейката - по 7лв на брой.Други причини за луфотове вече не са по кормилната урдеба а например много разбита предница (при мен примерно),да хлопа цялото магаре отпред и т.н. много други.
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

    Коментар


      #3
      Re: Луфт на волана на Типо

      batrad написа:
      Колеги дайте съвет как би могъл да се отстрни следния проблем на Типото:Още като я купих забелязах ,че волана има луфт и то не малък, но момчетата от сервиза където ремонтирах това онова казаха, че това не може да се оправи. Освен това лостчето ,от което се променя височината на волана не може да го позиционира добре и най малкия натиск при паркиране например луфта се увеличава още повече! Идеи или майстор с идеи?
      не можах да разбера какъв луфт има точно волана но лостчето за промяна на височината има една гайка в основата си която ако я стегнеш половин оборот при изтеглена към теб ръчка ще започне да се фиксира волана както трябва
      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
      UNO 1.0 FIRE

      Коментар


        #4
        Извинявам се за недоуточнението! Луфта е нагоре-надолу на самият волан. Лостчето изобщо не държи волана статичен - като го натисна малко надолу или нагоре той си се движи все едно лостчето е отворено.
        Alfa 145 1.9 JTD

        Коментар


          #5
          Значи онази гайка за която спомена колегата.
          Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

          Коментар


            #6
            Благодаря много за помощта Сега волана не мърда :D
            Alfa 145 1.9 JTD

            Коментар


              #7
              Така трябва да бъде .А по повод сервиза където цитирам те "това не може да се оправи" - много поздрави им прати
              Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

              Коментар

              Working...
              X