Здравейте. Имам малък проблем и се надявам някой да може да ми помогне. става въпрос за горене на бушона, който е за километража, скоростомера,мигачите и изобщо уредуте на таблото. Обозначен е със SERV. Значи като карам до 150-160 км/ч няма никакви проблеми. Като вдигна повече обаче след известно време каране така спират да работят горе изброените уреди. Като сменя този бушон пак всичко си е наред. Вчера обаче трябваше да го сменям няколко пути и това е доста неприятно. Та има ли някой идея какво може да е. Разхлабен куплунг? оголен кабел? просто нямам идей и ако може дайте съвет преди да съм разглобил таблото...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Горене на бушон
Collapse
X
-
спасението
Ами не карай с повече от 160км/часМисля си че твоя проблем си е доста труден за диагностициране. Веорятно има нещо общо с алтернатора и напрежението което подава. Възможно е да подава повече от 13,5 - 14 волта и това да предизвиква проблема. Пробвай колко ти е напрежението когато изфорсираш колата на празен ход.А иначе - ще ми се и аз да имам твоя проблем с продължителното каране с над 160км/час. Аз с повече от 150 и да искам не мога да карам (освен ако не е някой много стръмен наклон надолу).
минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.
Коментар
-
Re: Горене на бушон
divaka написа:Здравейте. Имам малък проблем и се надявам някой да може да ми помогне. става въпрос за горене на бушона, който е за километража, скоростомера,мигачите и изобщо уредуте на таблото. Обозначен е със SERV. Значи като карам до 150-160 км/ч няма никакви проблеми. Като вдигна повече обаче след известно време каране така спират да работят горе изброените уреди. Като сменя този бушон пак всичко си е наред. Вчера обаче трябваше да го сменям няколко пути и това е доста неприятно. Та има ли някой идея какво може да е. Разхлабен куплунг? оголен кабел? просто нямам идей и ако може дайте съвет преди да съм разглобил таблото...SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Ами съвсем малкия пробем е, че живея в Германия и ако се сещаш тук посещаването на сервизи не е много евтино за каквото и да било. Та за тва питам може някой да знае и да ме насочи най-малкото къде да отида. Защото все още не съм зпознат със сервизите тук. Още повече че не ми ое остава колата на сервиз за повече от ден, защото ми трябва за работа. Както и да е малко се отколконих от темата..Като се върна лятото в БГ ще трябва да ходя на сервиз... Ако все пак някой съвсем случайно зне някой сервиз около Маннхайм и Стутгард да каже (но се съмнявам). Мерси за мненията
FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
divaka написа:Ами съвсем малкия пробем е, че живея в Германия и ако се сещаш тук посещаването на сервизи не е много евтино за каквото и да било. Та за тва питам може някой да знае и да ме насочи най-малкото къде да отида. Защото все още не съм зпознат със сервизите тук. Още повече че не ми ое остава колата на сервиз за повече от ден, защото ми трябва за работа. Както и да е малко се отколконих от темата..Като се върна лятото в БГ ще трябва да ходя на сервиз... Ако все пак някой съвсем случайно зне някой сервиз около Маннхайм и Стутгард да каже (но се съмнявам). Мерси за мненията
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
DIVAK, работата е там, че този предпазител захранва освен арм. табло/ и то част от него/ и стоп-светлините, включително и третата стоп светлина. Малко вероятно е горенето на бушона да зависи от скороста, просто е стечение на обстоятелствата! Евентуално , причината /кьсо/ може да бьде вьв веригата на стопа! А напрежението на акумулатора се проверява с волтмер и то над 1500об. и не трябва да е повече от 14.2-14.4 волта
Коментар
-
Много правилно!Работя в тази сфера (електроника) и мога да ви кажа че това си е почти стандартна процедура
Само че за кола е малко трудно приложимо, че не се знае кое и колко силно ще направи "прас", мое се опраси цялата инсталация.divaka щом това бушонче е и за стоповете, що не погледнеш покрай машинката за включване долу на педала на спирачката (предполагам че и на бравото е там) Може някъде да се е протрил кабел
FIAT Tipo 1,4mi - EX
Alfa Romeo 146ti - EX
Alfa Romeo 156 2,4JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар