Колеги, имам голям проблем с кемпера. Предницата изглежда ей така:
Понеже отпред е много плоско вдигна ли над 85км/ч и насекомите не могат да ме отбягват, настава една сеч, страшна работа. Този уикенд си измих стъклото на една чешма, тръгнах по магистралата и след не повече от 10км имах поне 50 парчета размазани във всякакви вариации по стъклото. Ужасно е. Нямам идея дали има някаква химия, с която да намажа стъклото и да се хлъзгат. Като гледам как се размазват челно гадинките не ми се вижда възможно да се хлъзнат.Мисля си дали ако сложа някакво малко спойлерче в горната част на капака на двигателя няма да свърши работа? Да прави някакво завихряне, което да издухва насекомите нагоре? Или пък трябва да е в долната част на капака на двигателя, за да е една идея по-напред и да има повече време завихрения въздух да изхвърли нагоре насекомото? Или да не си ги помислям, защото ще ми внесе нестабилност в поведението? Ето още една снимка на предницата:
Ако на някой му хрумва нещо ще съм благодарен, защото не ми е приятно да стигнем някъде и да имам омазано стъкло. Иначе на видимостта не ми пречат чак толкова, то е просто такава голяма панорама че окото винаги намира откъде да погледне и в един момент поизключва гадинките.

Коментар