Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чуденка при закупуване на нов Фиат!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Чуденка при закупуване на нов Фиат!

    Здравейте и от мен. След обиколки и посещения на автосалони категорично се спрях на марката Фиат за закупуване на нов автомобил. Спрял съм се на по- базовите бензинови модификации на моделите 500L(1,4/95к.с; 1.4 Tjet/120 к.с.)и 500X(1,6 eTorQ/110к.с.). Понеже технически не съм много наясно с двигателите и тяхното поведение, бихте ли ме посъветвали кое би било по- подходящо за човек правещ пробег от около 10- 12 000 км годишно в по- голямата си част в извън градски условия, возейки жена, деца и куче.Благодаря Ви.

    #2
    Най-общо казано по-голям двигател,щом повече извън града и натоварена.Не че ще е проблем и с малък двигател при нова кола и малкото километри годишно.
    Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

    ZFA16000002608488

    ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

    Коментар


      #3
      1.4 95к.с. е малък и слаб за това купе (тежко е), но е доказан и здрав мотор, 1.6 е чедо от съвъкуплението между GM и Фиат, от което Фиат се оказаха прекарани, че дадоха страхотни дизели на GM, а получиха на среща недъгави и проблемни бензинови мотори, още повече, че е с верига, която вече е минус, че е като на велосипед и също се сменя като цената е поне тройна и голямо разглобяване, за разлика от ангренажите с ремък, а за капак сервизният ѝ интервал не е много по-голям от на ремъка. Така, че за мен единственият разумен избор е 1.4 Турбо 120к.с. - на базата е на 1.4 95к.с. и също вече е доказан мотор, като разход е като атмосферният, но като сила и вървене е доста по-добре, особено от към въртящ момент. Но там идва пак поредният автогол на Фиат с Опелската 6 степенна скоростна кутия - прословутата М32, но имаш 5 години гаранция и ако ѝ се сменя и маслото, ще те кара безпроблемно доста време, така, че не се плаши от това. И никога не си купувай кола с базовото оборудване (хубавото е, че при Турбо мотора то не се е и предлага) и твърдо с Comfort пакет заради допълнителните настройки на седалките и най-вече подлакътника.Това е моето мнение по въпроса, така, че успех с покупката и да ти е на късмет.
      FIAT STILO MULTIWAGON 1.9 MULTIJET 16V; FIAT BRAVO2 1.9MJET 07г.-EX; FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI-RIP

      Коментар

      Working...
      X