Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вибрации при движение Браво 1.6

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Вибрации при движение Браво 1.6

    От известно време Бравото има вибрации при движение с натиснат педал на газта, нещо подобно на тресенето при износени карета и чаши на дизеловите Фиат/Алфа . При отпусната газ или изключване от скорост вибрациите изчезват веднага, усещат се на високите предавки 4-та и 5-та, на 3-та по-рядко. Първото нещо което пробвахме е сменихме триподите (вътрешните карета) на полуоските, но при 1.6 чаши няма а самите триподи влизат директно в диференциала. Ефект от тая процедура нямаше, интересното е че при разглобяване се видя че капачката на лявата полуоска която се държи на 3 болта и стяга диференциала към корпуса беше с един липсващ болт- изпуснала резба и изпаднал. Нарязахме нова резба и завихме нов болт но тресенето остава без промяна. Освен някакъв проблем със самата скоростна кутия има ли друга възможност която да отхвърлим преди да заразглобяваме колата?
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

    #2
    Огледай тампоните на двигателя. Обърни внимание когато подаваш рязко газ дали ти мърда скоростния лост, ако мърда видимо търси проблем в тампоните.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

    Коментар


      #3
      на 4 и 5та е по-голямо натоварването на двигателя при пълна газ. И аз съм за тампони на двигателя. Тия вибрации от каретата са при определена скорост на движение, независимост от включената предавка.
      FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
      FIAT Punto sx 75 '94

      Коментар

      Working...
      X