Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Опасен ли е за компютъра постоянния ресет ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Опасен ли е за компютъра постоянния ресет ?

    Привет на всички !Моля за мнения по следния проблем !Отнася се отново за работата на двигателя на бензин и преминаване в авариен режим когато автомобила се кара основно на газ . Типото е без емулатор на ламбда сондата На бензин го паля само сутрин ,работи около 4-5минути и обръщам на газ. Вечер -обратно минавам на бензин за около минута ,колкото да вкара малко бензин в инжектора и гася .Когато обаче се опитам да покарам повече на бензин след около 10-15- км.вървежа се скапва и след откачане на клемата на акумулатора се оправя за известно време и после ситуацията се повтаря.Вчера ходих при няколко газаджии и малко се пообърках от съветите им Един казва емулатор -друг че няма нужда На едното място ми предложиха да сложат устройство което да ресетва компютъра при всяко гасене от контакта , но на въпроса не е ли опасно това постоянно ресетване не можаха да ми отговорят категорично А при вас как е решен този проблем ?????Благодаря предварително на всички !
    Fiat Tipo 1.4 i.e.DGT
    160A1.046

    #2
    Не е опасно!Може дори да си сложиш и ключ маса на Hella да речем и с него да "оперираш", но принципно е добре да се търси първопричината за появяването на грешки и минаването в авариен режим.

    Коментар


      #3
      Няма никакъв проблем ,понеже и аз съм с типо с газова и също смятам да правя тази операция миказа газаджията при който тази кола си ходи откакто е вкарана че се слага симулатор а не емулатор и работата заспива .На темпрата сложихме и нема грижи.Ако беше от София щях да ти кажа каде е тоя газаджия .Но ако решиш да наминеш пусни едно ЛС да знам и ще ти кажа.
      Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
      Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC

      Коментар


        #4
        Не мисля, че на ТИПО има някаква адаптивност ЕКУто. Възможно най-елементарното е!

        Коментар

        Working...
        X