Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странно гаснене на бензин - Браво 1.6

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Странно гаснене на бензин - Браво 1.6

    Колеги ето какво ми се случи преди малко като идвах на работа и ще ви помоля за съвет тъй като работата ми се струва сериозна. Значи паля си аз на газ и тръгвам (навън е около 10 градуса не е да кажем -5) и след 100 метра колата започва да боботи странно откъм мотора да издава бълбукащи звуци и угасна. С триста зора запалих на бензин и упорито продължих да карам към работа и след 2-3 км забелязвам как след всяко тръгване оборотите падат и аха да угасне (знаете как е в задрустване даваш малко газ за да се придвижиш леко напред). Няма и 200 метра след като това се появи на един светофар тотално ми угасна вече и на бензин при което аз се панирах и започнах да се мъча да я паля все на бензин. В крайна сметка включих на газ и тоя път по чудо стана и си продължих но позамириса много странно на нещо гадно. Как да е придвижих се паркирах и половин час по-късно си запали и на бензин и на газ и 2-3 мин работа на място не показа никакви нередности. Някаква идея какво по може да е станало - колегите предположиха разни зацапани свещи но това ми се струва малко вероятно.П.С. погледнах в резервоарчето за вода и нямаше почти нищо,а доскоро имаше бая антифриз.. сигурен съм че не е прегряла защото преди карах кола с проблеми в охлаждането и имам навика като карам постоянно да гледам датчика за водата.Моля помагайте ако някой се сеща за какво иде реч.

    #2
    Това само еднократно ли го направи или се се случвали и друг път. Ако е само тогава не е талкова страшно, сигурно някой датчик е подал грешна информация на компютъра. Добре, че имаш алтернативно гориво -газ. То не е толкова капризно, трябва му само газ и ток. На бензин е друго, компа получава информация от много датчици и е вероятно по някой път да се обърка. Ако тези случай са енократни, може да се провери за евентуален запис на грешка в паметта на компютъра.
    Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
    двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F

    Коментар


      #3
      да еднократно стана вчера.. даже после като се прибирах нямаше никакъв проблем.. Единственото което ме притесни че първо ми направи проблема на газ, аз затова и минах на бензин после.. А някой да има идея къде ми отиде антифриза - вчера долях 2 литра а за последно проверявах преди няма 2 месеца и си беше ок. Некакви предположения ? Възможно ли е проблема с изчезналия антифриз да е свързан и с гасненето вчера?

      Коментар


        #4
        Два литра антифриз не магат да изчеснат мистериозно. Сигурно някъде има теч. огледай внимателно. Миналата година имах подобен проблем. Течеше ми водната помпа, но не се забелазваше много. По едно време започна да работи неравномерно колата на газ, придърпваше, подаха оборотити и т.н. Провеше го и на бензин но по -незабележимо. като погледнах - нямах антифриз. Долях около 3 литра. Интересно, че датчика за темпаратурата не се беше вдигнал мого - до около 100 градуса. Аз си го обяснавам с факта, че моя датчик за температурата е на високо място - най- отгоре на двигателя, до термостата. Ако там остане без антифриз и няма допир се него, сигурно не отчита правилно температурата. Ти казваш, че от два месеца не си гледал антифриза, за това време може всичко да стане. Следи нивото по често и ако видиш спад- предприемай мерки.
        Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
        двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F

        Коментар

        Working...
        X