itan75 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алфа 156 или Мареа
Collapse
X
-
Те такива разбирачи като теб си съсипват читавите машинки, после проектантантите им виновни
Само като чета раздела "Дизелови ДВГ", какви "тунинги" се правят по колите, ми става ясно ясно защо е това масово заблуждение, че дизелите са едва ли не дяволско творение. А ти явно и не харесваш италианските коли, защо изобщо пишеш в тоя форум в такъв случай ? И аз мога да ти дам прмери с френски машини дето са оставяли хора на пътя, но не ги плюя, нали !? Автора на темата е задал конкретен въпрос, аз изказвам личното си мнение изградено на базата на личните ми наблюдения.
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
Аз съм с 1.8 варианта 16в 113коня не е комбито а седана и мога да кажа че возията си е доста прилична и дори комфортна и кончетата се усещат карам я само на бензин щото пара за ГИ няма на този етап и разхода е в рамките на нормалното за този мотор.Колата в момента я карам тук в Словения и по последно засичане сложени 33 литра Омв 100 съм минал градско извън градско без магистрали 490км с този бензин.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
Е, ти още малко ще достигнеш разхода на колежката, която кара Браво дизелче и се хвали с разход от около 3.6л /100км.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...24#1282024Ти си дал с Мареа бензин, смесено градско + извънградско 6.7л./100 км. Ако беше сложил газ, сигурно ценово щеше да ти се върже все едно харчи смесено 2.68/100 км, или 2.5/100 извънградско. Това за кола, като Мареата със 113 коня под капака, никак не е лошо. :Dstivan_alone написа:Аз съм с 1.8 варианта 16в 113коня не е комбито а седана и мога да кажа че возията си е доста прилична и дори комфортна и кончетата се усещат карам я само на бензин щото пара за ГИ няма на този етап и разхода е в рамките на нормалното за този мотор.Колата в момента я карам тук в Словения и по последно засичане сложени 33 литра Омв 100 съм минал градско извън градско без магистрали 490км с този бензин.
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
Така е колега колата е доста запазена като двигател говоря щото ръждичка тук там отдолу се обажда но мотора е Ок работи тихо равномерно при мен е от 2 години купих е в Словения за 400 евро вкарах в нея още толкова горе долу ама няма как дори аз съм приятно учуден от разхода на този мотор в момента съм си в България в Лом колата се кара само градско на къси разтояния при нашия в повечето случай кофти 95 бензин в момента на тези цени с 20 лева тва са около 9 литра минавам около 60 до 70 км пак казвам градско на къси разтояния от нас до центъра има няма 3км тя неможе да загрее и до втората чертичка.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
Определено има разлика Колега и то голяма сега съм в България и има разлика в качеството на горивата там и тук .S_BANKOV написа:А това е голяма истинаstivan_alone написа:....с този бензин.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар